Vágólapra másolva!
Egyedüli jelöltként, ellenszavazat nélkül választotta meg a Budapesti Corvinus Egyetem szenátusa rektorjelöltnek Lánczi Andrást. A Századvég kuratóriumi elnökének kinevezését ezután a humánminiszter terjeszti fel az államfőnek, és Áder János nevezi ki az egyetem vezetőjének Lánczit.
Vágólapra másolva!

Most már csak az államfőn múlik, hogy július 1-től a Századvég kuratóriumi elnöke, Lánczi András vezeti-e rektorként a Budapesti Corvinus Egyetemet, miután az egyetem szenátusa támogatta a jelölését. A jelölést bírálta az Együtt, az ellenzéki pártra reagálva az egyetem viszont közölte: "a rektorjelölt megválasztása az egyetem hatásköre, ebbe a politikának nincs beleszólása."

Lánczi András, a Századvég Alapítvány kuratóriumi elnöke lett a Corvinus rektorjelöltje Forrás: MTI/Földi Imre

A rektori posztra nyílt pályázatot írtak ki - tudatta az egyetem, megjegyezve, hogy pályázatot egyedül Lánczi adott be, aki egyetemi tanárként, illetve jelenleg a Corvinus Politikatudományi Intézetének igazgatójaként 25 éve dolgozik a Corvinuson, illetve jogelődjénél,

A végső döntést az egyetem szenátusa hozta meg 2016. április 18-i ülésén:

20 igen, 0 nem és 3 érvénytelen szavazattal rektorjelöltnek választotta Lánczi Andrást

- ismertette közleményében az intézmény. Hozzáfűzték: "joggal várjuk el a politikai élet szereplőitől, hogy nézetkülönbségeik kifejezéséhez és politikai üzeneteik kommunikációjához ne használják fel az egyetem belső ügyeit".

A Budapesti Corvinus Egyetem új épületének bejárata Forrás: MTI/Beliczay László

Lánczi András a terveiről is beszélt nemrég a Corvinusonline-nak adott interjújában. Azt mondta, sok éve formálódik a fejében, hogy milyen irányba kellene mennie az egyetemnek és a magyar felsőoktatásnak is. Célja, hogy a Corvinus "Közép-Európa legfontosabb egyetemévé" váljon. Azt is mondta, ha kinevezik rektornak, a Századvég Alapítvány elnöki pozíciójáról lemond.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről