A kórházvezetők szemei lesznek az állami kancellárok

átadás épület belső FOTÓ FOTÓTÉMA sterilizáló berendezés sterilizáló egység
Salgótarján, 2016. február 16. A salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház központi sterilizáló egysége 2016. február 16-án, az ünnepélyes átadás napján. MTI Fotó: Komka Péter
Vágólapra másolva!
Év végére alakítják ki a kancellári rendszert az egészségügyben. A titulus a jogosítványok mellett felelősséggel is jár. A szaktárca a kancellároktól azt várja, hogy észrevegyenek olyan lehetőségeket a gazdasági hatékonyság növelésében, amelyeket esetleg a mostani kórházvezetők "nem látnak". 
Vágólapra másolva!

Az év végére alakítják ki az egészségügyi intézmények gazdálkodását figyelő kancellári rendszert – mondta az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár.

Ők felelnek majd az intézmények gazdálkodásáért: ez a hatás- és jogkörök mellett nagy felelősséggel is jár.

Mészáros János helyettes államtitkár szerint azt is várják a kancellároktól, hogy felszínre hozzák azokat az intézmények gazdálkodásában meglévő hatékonysági és együttműködési lehetőségeket, amelyeket lehet, hogy az egyes kórházak vezetői "nem látnak".

Év végére kancellárok veszik át a gazdálkodás felügyeletét a kórházakban Forrás: MTI/Komka Péter

A helyettes államtitkár emlékeztetett, hogy 2012-ben állami fenntartás alá kerültek az egészségügyi intézmények, tavaly óta pedig a kórházak egységes kontrollingrendszerben jelentenek a fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ felé, amely jelzéseket küld a gazdálkodást illetően a kórházakba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!