Felhős, borult, de meleg napunk lesz

Az időjárás alakulása május 4-én.
Az időjárás alakulása május 4-én.
Vágólapra másolva!
Nyugaton csak 12–16, máshol 17 és 22 fok között alakul a hőmérséklet.
Vágólapra másolva!
Az időjárás alakulása május 4-én Forrás: köpönyeg.hu

Erősen felhős, nyugaton borult lesz az ég - írja a Köpönyeg.hu. A Dunántúlon (annak főleg a nyugati részén) tartósan borús idő lehet, tartós esővel. A keletebbre eső részeken elszórtan fordul elő zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél sokfelé lesz erős, a Dunántúlon viharos.

Forrás: köpönyeg.hu

Fronthatásra nem kell számítani, ám többen tapasztalhatnak fáradékonyságot, figyelmetlenséget, teljesítménycsökkenést. Országszerte jelentkezhetnek a tünetek. A krónikus fáradtsággal küzdők a következő napokban gyakran visszatérő panaszokra számítsanak. Gyors megoldásként kávét, zöld teát lehet fogyasztani, azonban aki tartósan szeretne energikus maradni, inkább 100%-os, hozzáadott cukor nélküli gyümölcslevet válasszon. Az emberek körülbelül egyharmada szenved krónikus fáradtságban.

A pollenkoncentráció alakulása május 4-én Forrás: köpönyeg.hu
A hétvégén a pollenterhelés valószínűleg ismét emelkedni fog. Várhatóan fokozódik a pázsitfűfélék pollenszórása, virágporuk mennyisége többfelé elérheti a tüneteket okozó közepes szintet. Bár a tavaszi pollenszezon már lecsengőben van, a virágos kőris, az eperfafélék, valamint a fenyőfélék pollenkoncentrációja még megemelkedhet, és helyenként elérheti a magas szintet is. Alacsony-közepes koncentrációban számos további fafaj pollenje is előfordul még a levegőben (főként a bükk, a tölgy, a nyír, a fűz, a dió, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenje). Az útifű, valamint a lórom virágporából továbbra is csak egy-egy szem fordul elő a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma várhatóan emelkedik, elérheti a közepes szintet is.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!