A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Nyolcszázmilliót tehettek zsebre a vagyonőrök

Vágólapra másolva!
Munkaerő-kölcsönzéssel manipulált a Baranya megyei céghálózat, 800 millió forintnyi adójárulékot csalhattak el a bűnszervezet vezetői a NAV szerint.
Vágólapra másolva!

Lezárta a nyomozást a NAV, és vádemelést javasol egy Baranya megyei cégháló vezetőivel szemben,

Az adóhatóság szerint a 16 céget működtető Baranya megyei bűnszervezet költségvetési csalással és közokirat-hamisítással

összesen 800 millió adójárulékot tüntetett el az elmúlt években.

Oda-vissza kölcsönöztek

A láncolatban részt vevő vagyonőri és takarítói kft.-k alvállalkozói cégeket bíztak meg, amik fiktív közvetítői szerződéssel dolgoztatták alkalmazottaikat a hálózat különböző tagjainál – a kölcsönadó cégek számláival pedig a csalók csökkenteni tudták az áfát is.

Jutott mindenkinek

Az így visszatartott összeg felét az alkalmazottak, másik felét a banda felső vezetése, illetve az alvállalkozói cégek vezetői kapták meg - állítja a NAV, ami 23 gyanúsítottal szemben javasol most vádemelést.

Az adóhatóság 2014 májusában csapott le a társaságra: egyszerre három megyében, 40 helyszínen tartottak házkutatást, az összehangolt akcióban pedig az okozott kár teljes értékét le tudták foglalni:

luxusautókat, ingatlanokat, bankszámlákat, céges üzletrészeket zároltak a rajtaütés után.

Ekkor még csak 4 gyanúsítottat tartóztattak le, de a csalási ügy egyre csak dagadt – méreteit jellemzi, hogy a NAV 12 ezer oldalas nyomozati anyagot küldött át a Baranya megyei főügyészségnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!