A 168 Óra szerint Simicska kezébe kerülhet az Index

simicska lajos sárvári lovascentrum ló ügető
Vágólapra másolva!
Simicska Lajos birtokába kerülhet az Index, míg a Népszabadság és a Nemzeti Sport Mészáros Lőrinc érdekeltségébe kerülhet – erről a 168 Óra írt. 
Vágólapra másolva!

A 168 Óra több forrásból is úgy tudja, akár már a közeljövőben

Simicska Lajosé lehet az Index.

A médiaportfólióját épp megtisztító – a veszteséges Metropolt megszüntető, a Class FM-et eladó – Simicskának ugyanis információjuk szerint komoly opciós szerződése van a vásárlásra.

A 168 Óra szerint Simicska Lajos kezébe kerülhet az Index Fotó: Bielik István - Origo

A 168 Óra szerint azért cserélhet gazdát az Index, mivel Spéder Zoltán pozíciói nagyon meggyengültek a kormányban. A lap úgy tudja, "sorban állnak a vevők", és bár a kormány számára az lenne optimális, ha Habony Árpád vagy Andy Vajna érdekeltségébe kerülne az Index, de az opciós szerződés miatt Simicska az esélyes.

Mészárosé lehet a Népszabadság?

Mészáros Lőrinc és üzleti köre a Spéder-barát Heinrich Pecina-féle Mediaworks iránt érdeklődik komolyan a 168 Óra szerint, e cégé többek között a Népszabadság és a Nemzeti Sport.

Az előkészítés már zajlik.

Informátoruk szerint a Mediaworks végső vevője a Duna Aszfalton keresztül az idén tavasszal, 20 millió forint jegyzett tőkével alapított Opimus Press Zrt. lenne.

A Mészáros Lőrinchez és családjához sok szálon kötődő Opimus Group Nyrt. tulajdonában lévő, idén év elején létrehozott kft. áprilisban 20 millió euró (6,2 milliárd forint) zártkörű sikeres kötvénykibocsátást hajtott végre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről