Vágólapra másolva!
Igyon sokat, ne kockáztassa a kiszáradást, mert ma még nagyobb meleg lesz, mint tegnap volt. Cserébe holnaptól jön egy kis enyhülés. Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Hőség lesz

Kedden a nap nagy részében folytatódik az igazi nyaraló idő, sok napsütéssel - írja a Köpönyeg.hu. Estétől aztán már kialakulhat frissítő zápor, zivatar. Megerősödik a déli szél, majd késő estétől északnyugatira fordul a légmozgás. Tetőzik a hőség: 32 és 37 fok közötti értékeket mérhetünk - főleg délkeleten számíthatunk forró (35 fok vagy annál melegebb) levegőre.

Szerdán hidegfront vet véget a hőhullámnak: hatására megerősödik, majd viharossá fokozódik az északnyugati szél és szórványosan záporok, zivatarok is kialakulnak. ÉNy-on már csak 20 fok körül, DK-en még 30 fok felett alakul a maximum.

Csütörtökön erősen megnövekszik a felhőzet és szórványosan valószínű eső, zápor. Élénk lesz a szél. 20 és 27 fok közé gyengül a nappali felmelegedés.

Pénteken, szombaton borongós, szeles, a sokéves átlagnál hűvösebb időre van kilátás. A csúcsértékek mindössze 19-25 fok között alakulhatnak.

Hőség Fotó: Hirling Bálint - Origo

Csökken az üzemanyagok ára

Csökkenti bruttó 9 forinttal a 95-ös benzin és 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

A benzin átlagára így 330-331 forintra, a gázolajé 336-337 forintra mérséklődik.

Az üzemanyagok ára legutóbb múlt szerdán változott, akkor a 95-ös benzin átlagára 5 forinttal csökkent, a gázolajé pedig 2 forinttal nőtt. A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. Az autósok 15-25 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között.

Boldog névnapot

Július 12. az év 194. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 172 nap van hátra.

Ma a Dalmákat és Izabellákat köszöntjük.

A Dalma magyar eredetű női név, Vörösmarty Mihály alkotta eredetileg férfinévnek a Zalán futása című hőskölteményben, talán a nyelvjárási dalma szóból, aminek a jelentése: testes. Petőfi Sándor is innen vette át, mint álnevet. Női névként először Vajda Péter költő alkalmazta 1839-ben, majd később Jókai Mór. Az Izabella női név vagy az Elisabeth (Erzsébet) spanyol eredetű alakváltozata vagy a babiloni-héber eredetű bibliai Izebel, Jesabel névnek a módosulása, aminek jelentése: Bál isten fölemelt, vagy: van úr. Ma Abony, Eleonóra, Erneszt, Ernő, Fedor, Félix, Fortunát, Gerzson, János, Leonóra, Nóra, Uzonka nap is van.

Távkapcsoló

Ha vérbeli, nyomasztó drámára vágyik, a Cinemax2-re kapcsoljon a Benzin, étel, szállásért, ha azonban inkább nevetne, akkor a Paramount Channel várja önt az Intim részekkel. Az RTL Klubon az új X-aktákba pillanthat bele, ha még nem látta, a TV2 pedig elsősorban a hölgyeknek kedvez a Bor, mámor, Provence-szal. Lincoln is megérkezik reggel a Mozi+-ra, az egykori amerikai elnököt Daniel Day-Lewis játssza, Steven Spielberg rendezésében. A LifeNetworkről még napközben megtudhatjuk, hogy mi az, Amiről a Vészhelyzetben nem beszélnek.

Filmek összebújáshoz

  • Véres játék - Mozi+ - 19:00
  • A rajongó - AMC - 20:00
  • Bor, mámor, Provence - TV2 - 21:20
  • Straight story - Az igaz történet - DIGIFILM - 21:45
  • A 109. utas - Duna TV - 22:20

Mozipremierek

  • Harc a szabadságért
  • Életem NAGY szerelme
  • Jégkorszak: A nagy bumm
  • A hegedűtanár
  • Emlékezz!
  • Az én csontsovány nővérem
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről