A Halász utcai húsboltban takarítás nyomait sem találták a Nébih ellenőrei. Az eszközöket, ha akarták volna, sem tudták volna fertőtleníteni, mert az egyébként is beszáradt, rozsdás berendezés nem is volt bekötve.
Hiányoztak a rovarhálók, penészesek voltak a hűtők. A daraboló- és húskészítmény-előállító helyiségben nem volt hűtés, az erre szolgáló egység fel sem volt töltve hűtőgázzal. A hűtőkben az alapanyagokat, a félkész és késztermékeket elkülönítés nélkül tárolták.
A számlákon szereplő és a felhasznált alapanyagok nem voltak összeegyeztethetőek, ami lehetetlenné tette a termékek nyomon követését – írta közleményében a hivatal. A különböző fűszerek és belsőségek felhasználását egyáltalán nem dokumentálták.
Az eljárás folyamatban van, az egység milliós nagyságrendű bírságra számíthat.