A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Egyre több a patkány a fővárosban

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Folyamatosan irtják a rágcsálókat, a fővárosi önkormányzat szerint nem jelentenek közegészségügyi veszélyt.
Vágólapra másolva!

Többen jelezték az I., V., VII. és VIII. kerületben élők közül, hogy már nappal is látnak patkányokat az utcán, például az Erzsébet tér és a Deák tér füves területein – írja a Magyar Idők. Papp György, a patkányirtást végző Bábolna Bio Kártevőirtó és Szolgáltató Kft. egyik vezetője a lapnak elmondta, hogy a Belvárosban észlelt problémát ismerik, és együttműködnek az V. kerületi önkormányzattal a helyzet megoldása érdekében. A gondot szerinte leginkább az okozza, hogy

gyakorlatilag folyamatosan piknikeznek a tereken az emberek, sok a szemét, az ételmaradék.

A cég azokon a helyeken, ahol a korábbi években különösen sok patkányról kaptak bejelentést, például a csatornarendszer tisztítóaknáinál, a szabad víznyelőknél speciális, a nedvességnek ellenálló irtószert helyez ki. Emellett rendelet kötelezi többek között az iskolák, a piacok, a pályaudvarok, a kórházak, az éttermek, a vágóhidak tulajdonosait és fenntartóit, hogy évente legalább kétszer végeztessenek rágcsálóirtást.

Elszaporodtak a belvárosban Forrás: MTI/Kovács Attila

A patkányok szaporodási ciklusa rendkívül gyors:

3 hónapos korukban ivarérettek, a 21 napos vemhesség végén pedig 6-10 utódot is a világra hoznak.

Egy 525 négyzetkilométeres városban mindig lesznek olyan elhanyagolt területek, amelyek ideális feltételeket biztosítanak a szaporodáshoz – mondta a szakember.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!