Vágólapra másolva!
A nap, amikor három részre szakad az ország, legalábbis, ami az időjárást illeti. 16–33 fok között alakul a hőmérséklet, attól függően, hogy merre lakik. Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

16–33 fok között alakul a hőmérséklet

Szerdán északnyugat felől hidegfront éri el hazánk térségét, ennek hatására északnyugaton már a hajnali órákban záporok alakulnak ki. Napközben a front továbbhalad az ország belseje felé, és főleg a Tiszántúlon záporokat, zivatarokat okoz. Nagy területen erősödik meg az északnyugati szél, délután már viharos széllökések is lehetnek. Erős lehűlés kezdődik:

északnyugaton már csak 16–21, a középső tájakon 22–27, keleten még 28–33 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Csütörtökön estig gyakran lesz erősen felhős az ég, és szórványosan (főleg a keleti területeken) záporok fordulnak elő. Napközben átmenetileg csillapodik, majd újra megélénkül a légmozgás. Keleten is lehűl a levegő: délután mindössze 19–24 fok közötti értékeket mérhetünk, megszűnik a nyári meleg.

Pénteken mindenhol csökken a felhőzet, és többórás ragyogó napsütés ígérkezik. Záporra már kicsi az esély. A hűvös reggelt (7–13 fok) követően kellemes hőmérséklet valószínű délután: 21–26 fok lesz.

Szombaton és vasárnap egész hétvégén sok napsütésre van kilátás, miközben fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés. Szombaton 28, vasárnap már 30 fok körül alakulhat a csúcsérték.

Boldog névnapot

Augusztus 10. az év 223. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 143 nap van hátra.

Ma a Lőrinceket köszöntjük.

A Lőrinc latin eredetű férfinév, a Laurentius névből származik, jelentése: Laurentum vidékéről származó férfi. A laurus (babér) szóval később hozták összefüggésbe. Női párja a Laura.

Sziget Fesztivál 2016 Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A Sziget Fesztivál miatt

A Budai alsó rakpartot időszakosan lezárhatják a fesztiválra látogatók létszámától függően a Margit híd és a Mozaik utca között. A Jégtörő utat (Ángel Sanz Briz út) már korábban lezárták.
A Mozaik utca–Jégtörő út–Budai alsó rakpart csomópontban a jelzőlámpát kikapcsolták. A Benedek Elek utcát és a Vajda János utcát lezárták, csak engedéllyel lehet behajtani.
Augusztus 10–17. között

  • nappal sűrűbben jár, és éjjelente is közlekedik a H5-ös HÉV,
  • a 6-os villamos éjszaka gyakrabban indul,
  • nagyobb kapacitású járművek közlekednek a 901-es és a 918-as éjszakai vonalakon,
  • rendkívüli hajójáratok indulnak az Óbudai-szigethez a Petőfi tértől, illetve a Jászai Mari tértől,
  • a Citypass-szal rendelkezők a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér és a Sziget között közvetlen transzferbuszokkal utazhatnak.

Távkapcsoló

A szerda sok tévénéző számára a Szulejmánt jelenti, a TV2-n azonban akár a Pókember 2-t is nézheti, akit ez nem köt le. A Comedy Centralon 19.30-tól az Agymenők öt epizódján is nevethetünk a képernyő előtt, a LifeNetworkön megtudhatjuk, milyen a Meztelen szerelem, a Mozi+-on pedig indul a Komancsok holdja című westernsorozat – igaz, ehhez jó sokáig, 1.50-ig fent kell maradnunk.

A csodálatos Pókember 2 Forrás: InterCom

Mozipremierek

  • Rossz anyák
  • Micsoda spanyol éjszaka
  • A zátony
  • Ben Hur nevében
  • Játszma
  • Szex, mámor, rock and roll
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről