Vágólapra másolva!
Esni fog, de a hét második felére javul az idő. Ma országszerte intenzív tünetek jelentkezhetnek, elsősorban a szélre érzékenyeknél. Emellett a hidegfrontra fokozottan érzékenyek fejfájása is csak lassan mérséklődik. Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Esővel indul a hét

Hétfőn a kezdeti napsütést követően észak felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet - írja a Köpönyeg.hu.

Eleinte csak északon, délután már délen is kialakulhat zápor, zivatar.

A legnagyobb esély csapadékra az ÉK-i, és a DNy-i tájakon van. Az ÉNy-i szél megélénkül. 26 és 32 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet. Gyenge hidegfronti hatás várható.

Kedd hajnalban délen még szórványosan lehet csapadék, később csökken a felhőzet, több órára kisüt a nap. Élénk marad az ÉNy-i légmozgás. Kissé felfrissül a levegő: a maximum 24 és 30 fok valószínű.

Szerdán változóan felhős-napos időre van kilátás, délelőtt lesz a több napsütés. Eleinte inkább csak DNy-on, később már máshol is lehet zápor. 23-31 fok közötti értékeket mérhetünk - északon lesz az alacsonyabb érték.

Csütörtök hajnalban délen még előfordul zápor, zivatar, de reggeltől itt is csökken a felhőzet és naposra fordul az idő. Igazi nyári napunk lesz 26-31 fokos csúcsértékkel.

Pénteken gyakran lesz gomolyfelhős az ég, és szórványosan számíthatunk záporokra, zivatarokra. Megélénkül az ÉNy-i szél. 27 fok körül alakulhat a délutáni órák hőmérséklete.

Boldog névnapot

Augusztus 15. az év 228. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 138 nap van hátra.

Ma a Máriákat köszöntjük.

A Mária bibliai eredetű női név. Eredeti héber formája Mirjam (Mirjám) volt, ez a görög és latin bibliafordításokban módosult. Jelentése megfejtetlen, minden magyarázata vitatott. Lehetséges jelentései: a) mirha, az ókor egyik legdrágább illatszere, b) keserű(ség) A latin Maria névváltozatnak igen sok származéka alakult ki az európai nyelvekben, ezek egy része a magyarban is használatos.

A Sziget Fesztivál miatt

Lezárták a Budai alsó rakpartot a Margit híd és a Mozaik utca között. A Szentendrei útról nem lehet behajtani a Reményi Ede utcába, és a Jégtörő utat is lezárták. Nappal sűrűbben jár és éjjelente is közlekedik a H5-ös HÉV, a 6-os villamos éjszaka gyakrabban indul, nagyobb kapacitású járművek közlekednek a 901-es és a 918-as éjszakai vonalakon, rendkívüli hajójáratok indulnak az Óbudai-szigethez a Petőfi tértől, illetve a Jászai Mari tértől.

Távkapcsoló

Ha hétfő, akkor az HBO-n jön a legjobb idei krimisorozat, az Aznap éjjel újabb része - akik követik a szériát, bizonyára tűkön ülve várják a mostani epizódot is. Az RTL Klubon a Dr. Csont érkezik két epizóddal, a TV2-n 21.25-től a

Charlie angyalai Forrás: AFP

filmfeldolgozását láthatjuk, a Super TV2-n pedig egy megunhatatlan vígjáték, az Apádra ütök várja a nevetésre vágyókat. A LifeNetwork Rejtélyes történeteket kínál, a Universal Channelön pedig a Kékpróba indul a harmadik évaddal.

Mozipremierek

  • Elliot, a sárkány
  • Ben Hur
  • Pattaya
  • Haverok fegyverben
  • Sing Street
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről