Palotaszállóban tanácskoznak Orbánék

ÉPÜLET ÉVSZAK fa fenyőfa havas IDŐJÁRÁS kastély kopasz fa NÖVÉNY szálloda tél
Miskolc, 2014. január 30. A lillafüredi Palotaszálló 2014. január 30-án. Az Észak-Magyarország napilap szerint libegő épülhet Lillafüreden, a budapesti Libegőpark Kft. egy 1080 méter hosszú, 263 méter szintkülönbségű libegő létesítését tervezi. A függővasút a tervek szerint Lillafüred központja és Fehérkőlápa között ingázna, a projektre 479,2 millió forintot biztosít a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. MTI Fotó: Vajda János
Vágólapra másolva!
Lillafüreden tartja szokásos kihelyezett frakcióülését a Fidesz-KDNP február 10–12. között – tudta meg az Origo. A frakcióülésen a párt a parlament tavaszi ülésére készül. Orbán Viktor zárt körben értékeli majd a politikai helyzetet. 
Vágólapra másolva!

A lillafüredi Palotaszállóban tartja február 10-12. között a szokásos frakcióülését a Fidesz-KDNP – tudta meg az Origo. Az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök zárt körben értékeli majd a politikai helyzetet. A parlament tavaszi ülésszaka február 15-én kezdődik.

Forrás: MTI/Vajda János

A tanácskozás főbb témája – a tavaszi ülésszakra való felkészülés mellett – az otthonteremtési program és a menekültügy újabb fejleményei,

a közoktatás és az egészségügy helyzete lesz.

A frakcióülésen várhatóan szóba kerül a kormányzati háttérintézmények átalakítása és a bürokráciacsökkentés következő lépései is.

Nézze meg a Lillafüredi Palotaszállót drónról is. Az alábbi videón 48:14-nél kezdődik a szállodától szóló rész.

Akciós ajánlat

A palotaszállóban jelenleg több akció is van. Az egyik ajánlat szerint hétköznapokon két fő részére napi 15 600 forintot kell fizetni. Ez az ár tartalmazza a szállást, félpanziós ellátást, wellnesshasználattal, parkolással.

Négy évig épült a szálló

A lillafüredi Palotaszálló 1925 és 1929 között épült a Hámori-tó mellett, Lux Kálmán tervei alapján, neoreneszánsz stílusban – állami beruházásként. A szállót népszövetségi kölcsönből építették. A cél a gazdaság és turizmus fellendítése volt. A beruházás miatt azért támadták a Bethlen-kormányt, mert a gazdasági élet talpra állítása, az állami kiadások és elviselhetetlen nagyságú közterhek csökkentése, a „kopott ruhájú és nélkülöző” köztisztviselők segítése helyett luxusberuházásokra költi a pénzt.

Viharos volt a velencei ülés

A legutóbbi, szeptemberi velencei frakcióülésen Lázár János és Rogán Antal összecsapása volt a középpontban. Akkor dőlt el, hogy Rogánt Kósa Lajos váltja a Fidesz-frakció élén. Rogán a Miniszterelnöki Kabinetiroda élére került. Az akkori frakcióülésen a kormányzati helyezkedés mellett a menekültkérdés volt a középpontban.

„Lerakták az alapokat”

A kihelyezett frakcióülések hagyománya egészen 2010-ig nyúlik vissza. Hat évvel ezelőtt szeptember 8–10-én, Tapolcán ülésezett a Fidesz–KDNP, akkor többek között arról döntöttek, hogy nyolcpontos javaslatcsomagot terjesztenek elő a devizában eladósodott lakáshitelesek megsegítésére. Orbán Viktor a zárt ülésen azt hangsúlyozta, hogy

száz nap alatt lerakták a megújuló Magyarország alapjait.

2013 szeptemberében Visegrádon üléseztek a képviselők

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Puccs?

Az utóbbi évek egyik legforróbb hangulatú frakcióülése 2012 februárjában, Egerben zajlott. Lázár Jánosnak, aki akkor még a Fidesz képviselőcsoportjának az élén állt, azt is cáfolnia kellett, hogy

Orbán Viktor a saját személyét érintő puccskísérletről beszélt.

Lázár egyébként az ülés után mondta azt, hogy a BKV ügyében Tarlós István főpolgármester „ne csak tartsa a markát”, hanem álljon elő megoldási javaslatokkal.

Orbán Viktor zárt ülésen ismerteti majd a terveit

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Hamvába holt regisztráció

2012 őszén Sárváron üléseztek a kormánypárti politikusok, az egyik legfőbb téma a választási regisztráció volt. Rogán Antal akkor arról beszélt, hogy az új választás csak úgy bonyolítható le, ha a választási eljárás önkéntes feliratkozással társul. Az önkéntes feliratkozás a Fidesz-frakció véleménye szerint nem a demokrácia ellen hat.

Végül a feliratkozásból az Alkotmánybíróság döntése miatt nem lett semmi.

Békemenet is volt

A 2013-as téli gyulai frakcióülés alatt még egy békemenetet is tartott a Civil Összefogás Fórum egy ottani ellenzéki demonstrációra reagálva. A zárt ülésen a rezsicsökkentés volt a középpontban, Rogán Antal akkor azt jelentette be, hogy 2013. július 1-jétől csökkenniük kell a víz-, a csatorna-, a szennyvízelvezetési, a szemétszállítási, a palackosgáz-, valamint a kéményseprési díjaknak.

A 2014-es téli kihelyezett frakcióülés abból a szempontból volt egyedülálló, hogy csak egy napig tartott. Balatonszárszón arról döntöttek, hogy három lépcsőben csökkentik a rezsit.

2011 februárjában Siófokon ülésezett a Fidesz–KDNP

Forrás: MTI/Beliczay László

Középpontban a törlesztők

A 2014-es önkormányzati választás előtti Tapolcán gyűltek össze a kormánypárti képviselők. A fő téma a devizahitelekkel kapcsolatos intézkedések voltak.

Legutóbb 2015. február 4–6. között tartotta évadnyitó frakcióülését Mezőkövesden a Fidesz–KDNP. Az egyik legfontosabb döntés az volt, hogy

egy új budapesti szuperkórház felépítését határozták el.

Az építkezés mostanáig sem kezdődött el, csak annyit lehet tudni, hogy valahol Budán lesz az új intézmény.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről