A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Halálra gázolt két utast egy mozdony Kapuváron

Vágólapra másolva!
Tolatás közben elgázolt egy mozdony két idős asszonyt pénteken kora délután a kapuvári vasútállomáson. Egy férfit pedig könnyebb sérülésekkel vittek kórházba.
Vágólapra másolva!

Rázó László, a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. szóvivője azt írta az Origónak, hogy az elsődleges vizsgálatok alapján a Budapestről Kapuvárig közlekedő intercity vonatról

három utas rossz oldalon szállt le.

Az utasok a vonat kocsijait és a mozdonyt is megkerülve, a vágányokon keresztül mentek az állomásépület felé.

– közölte a szóvivő. Eszerint a mozdony elé léptek.

Ketten azonnal meghaltak, társuk enyhe sérülésekkel került kórházba.

A Kisalföld helyszínen tartózkodó munkatársa arról számolt be, hogy egy 80 éves és egy 70 éves asszonyt gázolt el a tolató mozdony, a harmadik utas pedig egy férfi.

Kapuvár és Sopron között hétfőtől péntek estig vágányzár van, az utasokat vonatpótló buszok szállítják a két állomás között. Ezért

a Budapest felől érkező intercity összes utasának le kellett szállnia Kapuváron, és át kellett szállnia buszokra.

A három utas valószínűleg nem ismerte a kapuvári állomást. A baleset miatt a Sopron és Kapuvár között közlekedő vonatpótló buszok meghosszabbított útvonalon, a személyvonatok buszai Sopron-Rábatamási között, az intercity vonatokat pótló buszok pedig Sopron és Csorna között közlekednek. Eközben a GYSEV Zrt. a rendőrség és a Közlekedésbiztonsági Szervezet is vizsgálja a baleset körülményeit.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!