Idén tizenhatan haltak meg szén-monoxid-mérgezésben

szén-monoxid, mérgezés, Budapest
Budapest, 2015. szeptember 18. Tűzoltók és mentők dolgoznak 2015. szeptember 18-án a XXIII. kerületi Grassalkovich úton egy lakóház előtt, ahol feltehetően szén-monoxid-mérgezésben meghalt egy férfi. A ház pincéjében egy benzinmotoros aggregátort találtak, amely miatt szén-monoxid gyűlt fel, feltehetően ez okozhatta a férfi halálát. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Idén tizenhatan haltak meg szén-monoxid-mérgezésben. Tavaly kilencen, míg 2014-ben tizenketten vesztették életüket ugyan emiatt. Összességében azonban eddig a tavalyinál kevesebbet regisztráltak a rosszulléttel járó mérgezésekből- - írja a katasztrófavédelem adatai alapján a Magyar Idők
Vágólapra másolva!

Idén csaknem félezerrel kevesebb volt a lakástűz is 2015-höz képest: a mostani 6032-vel szemben tavaly 6512 esetet rögzítettek, ami nem egészen hétszázzal haladta meg a 2014. évi adatot.

Egyre többen szerelnek fel megbízható mérőkészüléket otthonukban,

ez magyarázza, hogy gyakoribbak a riasztások. A tűzesetek hátterében főképpen a nyílt láng és a melegítőeszközök szakszerűtlen használata, meghibásodása áll - közölte a katasztrófavédelem a Magyar Időkkel.

Idén eddig kevesebb volt a szén-monoxid-mérgezés, de a tavalyinál több végződött halállal. Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A katasztrófavédelem többek között a kazánok és kályhák rendeltetésszerű használatára, a szakemberek által végzett rendszeres karbantartásra, továbbá a mobil hőforrások felügyeletére és a karácsonyi időszakban gyakori lakástüzekre hívta fel a figyelmet - olvasható a napilapban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!