A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Marad a szmogriadó és a forgalomkorlátozás

szmogriadó Autó szmog riadó szennyezett levegő Országház
Budapest, 2017. január 22. Az Országház a szmogban Budapesten 2017. január 22-én. Tarlós István főpolgármester elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Noha szerdán kismértékben javult a levegőminőség Budapesten, továbbra is fenntartják a hétfő óta érvényben lévő szmogriadót és az ezzel járó forgalomkorlátozást. Viszont a kitiltott autósoknak szerda délután óta ingyenes a tömegközlekedés. 
Vágólapra másolva!

Továbbra is indokolt a magas légszennyezettség miatt a szmogriadó riasztási fokozatának és a vele járó gépjárműforgalmi korlátozásoknak a fenntartása a fővárosban – közölte a Főpolgármesteri Hivatal. Közölték: szerdán már kismértékben javult a budapesti levegő minősége.

Jövő keddig is eltarthat

Az Országos Meteorológiai Szolgálat éjjeli előrejelzése szerint noha csütörtökön napközben az egészségügyi határérték környékére csökkenhet a szálló por koncentrációja, estétől újra romlás várható a levegőminőségben.

Jövő hét kedden érkezhet egy erősebb front, csapadékkal és széllel, ami hosszabb időre véget vethet a szmogos időszaknak.

A Főpolgármesteri Hivatal közleménye emlékeztetett arra, hogy

továbbra is tilos Budapesten olyan gépjárművel közlekedni reggel 6 és este 10 óra között, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód nullától négyesig terjed, vagy egyáltalán nem tartalmaz kódot.

Az intézkedés nem vonatkozik az M0-s elkerülő út fővároson áthaladó szakaszaira, továbbá a Nagykovácsi és Remeteszőlős lakosainak közlekedését biztosító utakra. A gépjárműforgalmat korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi, a szabályszegőket megbírságolhatja.

Ingyenes a tömegközlekedés

Ingyenessé tették a szmogriadó miatt kitiltott autósoknak az utazást a HÉV, a MÁV-Start és a Volánbusz állami megrendelésű budapesti elővárosi járatain a város közigazgatási határain belül szerda délután négy órától a szmogriadó visszavonásáig – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Az Országház a szmogban Budapesten Forrás: MTI/Mohai Balázs

Korábban a Fővárosi Közgyűlés a tömegközlekedést tette ingyenessé szerda délután négy órától – a forgalmi engedély felmutatása mellett – azoknak az autósoknak, akik a mostani szmogriadó idején nem használhatják autójukat a kedvezőtlen környezetvédelmi besorolás miatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!