A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Részegen ütötték, rugdosták a mentősöket

Vágólapra másolva!
Két férfi ellen is mentősök bántalmazása miatt emeltek vádat hétfőn: egy hajdúdorogi vádlott megpróbálta betörni a segítséget nyújtó ápoló orrát, Győrben pedig női mentőtisztre és társaira támadt a gyógyszertől és alkoholtól kába ápolt.
Vágólapra másolva!

Két mentőstámadás ügyében is vádat emeltek hétfőn az illetékes ügyészségek, mindkét eset 2016 őszén történt

Nem csak magát ütötte ki

Egy hajdúdorogi férfihez családtagjai hívtak mentőt, mivel részegen beütötte fejét. A helyszínre riasztott esetkocsi ápolója próbálta ellátni a vérző sebet, de az ittas férfi egy idő után agresszívvá vált, fenyegetőzött és orrba vágta a mentőst, a támadót végül rendőrjárőrök fékezték meg.

A vádlott csak könnyebb sérülést okozott, de a Hajdú-Bihar megyei főügyészség szerint

csontot próbált törni

az ökölcsapással, ezért közfeladatot személy elleni erőszakkal és súlyos testi sértés kísérletével is vádolják. A büntetlen előéletű férfi beismerő vallomást tett, ügye napokon belül, gyorsított eljárásban kerül a Hajdúböszörményi Járásbíróság.

Ájulás után verekedett

Egy 22 éves győri férfi is hamarosan bíróság elé áll. A vádlott begyógyszerezve, részegen érkezett meg anyja házához,

annyira rosszul volt, hogy az ajtó előtt összeesett.

A kétségbeesett nő mentőt hívott, a háromfős mentős csapat azonban hiába próbált segíteni fián: a vádlott nem hagyta, hogy kórházba vigyék, dulakodni kezdett a mentősökkel –

a női tisztet megrugdosta, a sofőrt ököllel többször megütötte,

végül csak egy nyugtató injekció beadásával tudták megfékezni. A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség közfeladatot személy elleni erőszak miatt emelt vádat a fiatal férfi ellen, tettéért akár öt év börtönbüntetést is kaphat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!