A szakemberek a leromlott műszaki, higiéniai állapotú húsboltban és a hozzátartozó előállító helyen számos hiányosságot tapasztaltak, többek között az egység egész területén nem volt folyó meleg víz, a fertőtlenítő berendezéseket nem használták.
A létesítmény minden helyisége túlzsúfolt volt. Az épületen kívül, a szabadban is végeztek résztevékenységeket, az ellenőrzés időpontjában például sertésfejet főztek, de a zsírsütéshez használt üstöt is kint helyezték el.
A vizsgálat idején a ládamosó helyiségben épp dugulás volt, a szennyvíz a kolbász érlelésére használt terembe folyt. A hűtőterekben a csomagolt és csomagolatlan, félkész és késztermékeket szabálytalanul egy légtérben tárolták.
A pácolós hűtőkamrában tárolt élelmiszeren egérrágás nyomait, egérürüléket találtak az ellenőrök.
Az egység nem rendelkezett az állati eredetű hulladék tárolására alkalmas hulladéktárolóval sem. Adminisztratív problémák is akadtak: a dolgozók egészségügyi alkalmassága 2015-ben lejárt.
A termelésről napi nyilvántartást nem vezettek, nyomonkövetési rendszert nem működtettek.
A szakemberek az egység fagyasztókamráját zárolták. Ennek tételes átvizsgálása után, a két ellenőrzés alkalmával végül
összesen 120 tétel, több mint 9,5 tonna élelmiszer forgalomból történő kivonását és megsemmisítését rendelték el.
Az egység kereskedelmi és előállítói tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették a szakemberek, a vállalkozót kötelezték a termékvisszahívásra. Az üzletből Győr-Moson-Sopron megyébe és a környező megyékbe is szállítottak. Az érintett bolt adatai elérhetők a jogsértéslistán.