Droggal lebuktak, de Juhász Péter mentegeti őket

Orbán Viktor évértékelője 2017 február 10-én a Várkert Bazárban, Juhász Péter, Együtt, kormányellenes tüntetés
Vágólapra másolva!
Ha a Teve utcai kapitányságon végeznének drogtesztet, kiderülne, hogy a rendőrök is füveznek – védte az Aurórában lebukott fiatalokat Juhász Péter. Az Együtt elnöke külön kifogásolta, hogy a rendőrségi razzia éppen azon a napon volt, amikor az Aurórában a kender újrafelfedezését népszerűsítették, Juhász szerint művészeti, ipari és orvosi szempontból.
Vágólapra másolva!

Legújabb Facebook-posztjában Juhász Péter azt sérelmezte, hogy az Auróra nevű szórakozóhelyen drograzziát tartottak. Mint hozzátette, éppen egy olyan nap estéjén történt mindez, amikor „a kender ipari hasznosításáról szerveztek ott beszélgetést" - írta a PestiSrácok.

Juhász Péter most a rendőrségnek ment neki egy drograzzia kapcsán Forrás: Polyák Attila

Az Együtt politikusa felidézi a rendőrség közleményét is, miszerint a több mint száz jelen lévő ember átvizsgálása után "csupán" 15 személy ellen kezdeményeztek eljárást, azaz, vonja le a következtetést Juhász,

alig 15 százalék lehetett a feltételezett drogfogyasztó.

Véleménye szerint, ha bármilyen budapesti szórakozóhelyet megszáll a rendőrség, ennél jelentősebb fogásra számíthatnának, hiszen Magyarországon százezrek használnak valamilyen illegális tudatmódosító szert hétvégente. Vagyis, Juhász Péter szerint jó arány, ha egy szórakozóhelyen 100-ból 15 fiatal drogfogyasztó, és szerinte ezzel nem is kellene foglalkoznia a rendőrségnek.

Juhász Péter megjegyzi, véleménye szerint a rendőrök sem kivételek, ha „a Teve utcai kapitányságon végeznénk el ilyen tesztet, ott is ez lenne az eredmény". Hozzáteszi, az Együtt szolidáris az „Aurórában vegzált vendégekkel", és elítéli a rendőrségi akciót. Természetesen mindenféle bizonyíték nélkül vádaskodott Juhász. Bár korábbi nagyot mondásait (hazugságait) ismerve akár még mértéktartónak is lehetne nevezni Juhászt, hiszen akár mondhatta volna, hogy százból száz rendőr drogozik. Ezúttal szerény volt, csak 15 százalékot állított.

Ezzel lett ismert Juhász

Juhász Péter a magyar nyilvánosságba azzal került be, hogy 2002-ben megalapította a Kendermag Egyesületet, amely a „könnyű drogok" legalizálásáért és mindenféle drog dekriminalizálásáért küzdött. 2009-ig az egyesület szóvivője, majd elnöke, később alelnöke lett. Juhász egyesületéről egy 2006-os bírósági ítélet kimondta:

a Kendermag Egyesület alelnöke fokozottan veszélyes a társadalomra,

mert a büntetőeljárást, a jog eszközét és a bíróságot kívánta felhasználni arra, hogy a kábítószer-fogyasztás legalizálását hirdesse. Akkor pénzbüntetésre is ítélték.

Juhász Péter az utóbbi hónapokban azzal vált ismertté, hogy rendszeresen fütyülést szervezett a nemzeti ünnepeken, illetőleg kiderült róla, hogy az elítélt erőszakos bűnözőnek, Portik Tamásnak dolgozik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!