A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Harrach: A Fidesz-KDNP épít, Soros Györgyék rombolnak

Vágólapra másolva!
Soros György és köre semmibe veszi a választók többségének akaratát, és megpróbálja felülírni a demokratikus választás eredményét - mondta Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a Magyar Időknek adott interjúban. Leszögezte: hiába hirdettek polgári engedetlenségi mozgalmat a parlamenten kívüli ellenzéki csoportok; ahol erős társadalmi támogatottságuk van a demokratikusan megválasztott erőknek, ott nem lehet az utcáról kormányt buktatni.
Vágólapra másolva!

A magukat civilnek nevező vagy pártosodó mozgalmak anarchiába hajló liberalizmusa nem talál Magyarországon komoly bázisra - tette hozzá Harrach Péter. A politikus a lap pénteki számában arról is beszélt, az ellenzék hiába sulykolja, hogy a kormánypártok tagjai gazdagodnak, az emberek pedig szegényednek, ez nem igaz - az Eurostat felmérései is azt igazolják, hogy Magyarországon csökkent a szegénység.

Annak kapcsán, hogy több szervezet leszögezte: nem hajlandók végrehajtani a civiltörvény rendelkezéseit, és a polgári engedetlenség eszközéhez nyúlnak, Harrach Péter azt mondta, vannak olyan politikai és társadalmi szervezetek, amelyek antidemokratikus eszközökkel próbálják érvényesíteni a szándékaikat. Ezzel próbálkoznak külföldön és Magyarországon egyaránt. A háttérben pedig mindig ugyanaz a név tűnik fel: Soros György. Ő és a köre nyíltan semmibe veszi a választók többségének akaratát, és megpróbálják felülírni, megváltoztatni a demokratikus választás eredményét. Most is erre készülnek. Hozzátette: a botránykeltés folyamatos.

Harrach Péter szerint a baloldal válsága abból fakad, hogy a ténylegesen baloldali törekvéseket, a baloldali szociáldemokrata eszmeiséget felcserélte egy ultraliberális szemlélettel. A szétszabdaltsága is erre az identitászavarra vezethető vissza. A magukat civilnek nevező vagy pártosodó mozgalmak anarchiába hajló liberalizmusa pedig nem talál Magyarországon komoly bázisra - tette hozzá.

Az ősszel induló kampányról azt mondta: a Fidesz és a KDNP nem csupán a kormányzásban, de a kampányban is szövetséges, ezért az összehangolt és egységes lesz. „Megnevezzük az általunk képviselt értékeket, felsoroljuk eredményeinket, de kimondjuk az igazságot az ellenfelekről is” - fogalmazott. 2002 nagy tanulsága ugyanis, hogy nem elég a jó kormányzás eredményeire hivatkozni. „Biztos, hogy az ellenzék és a Soros-hálózat minden eszközt be fog vetni ellenünk, de nem félünk a küzdelemtől” - hangsúlyozta.

Közölte, az indulók számát illetően az arány nem változik, személycserék azonban lehetnek. Harrach Péter elmondta azt is, hogy húsz év egyéni képviselőség után átadja a körzetét Rétvári Bencének.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!