Február 18-án szavazhatnak az erzsébetvárosiak

Kvótareferendum
Budapest, 2016. október 2. Füzi János, a szavazatszámláló bizottság elnöke lezár egy műanyag urnát a VII. kerületi Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskolában kialakított 15. szavazókörben a kvótareferendum napján, 2016. október 2-án. A Nemzeti Választási Iroda elkezdte lecserélni a papírurnákat, amelyek könnyen megrongálódtak, minden szavazókörben felállítottak egy nagy és egy kis műanyag urnát. A népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítésével kapcsolatban írták ki. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Bajkai István, Erzsébetváros alpolgármestere a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt a kerületi népszavazásról, annak tétjéről, valamint arról is, hogy miért fontos a népszavazáson való aktivitás.
Vágólapra másolva!

Azt már tudjuk, hogy február 18-án kerül majd sor a helyi népszavazásra, miután a választási bizottság döntését senki sem támadta meg, így jogorvoslati eljárás nincs folyamatban - mondta Bajkai István, Erzsébetváros alpolgármestere.

Ennek a kérdésnek a felvételét a helyi Fidesz frakció kezdeményezte, ezt hagyta jóvá a választási bizottság - mondta Bajkai István.

Bajkai érti azt a félelmet, hogy a bulinegyedben igazából este 11 körül indul be az élet, így az éjféli zárás nem egyszerű.

Nem tudom elégszer hangsúlyozni, ezt a modellt, a romkocsma negyedet, ami mára bulinegyed néven fut, a kétezres évek elején az akkori szocialista-liberális városvezetés döntötte el, mindezt úgy, hogy akkor senki nem kérdeztem meg az embereket a döntéssel kapcsolatban, a következményekről nem adtak tájékoztatást - mondta az alpolgármester.

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről