Megbukott a Simicska-féle Index őrkutyája: nincs pénz az újságjára

simicska lajos
Vágólapra másolva!
Hatalmas bukással zárult az Index volt főszerkesztőjének a pénzgyűjtő turnéja, így nem valósul meg a Dudás Gergely által nagyon függetlennek mondott portál elindulása, ahová természetesen csak balliberális újságírókat vettek volna föl. A korábban saját magát a sajtószabadság őrkutyájának nevezett Dudás politizáló ötlete iránt nem volt túl nagy lelkesedés az internetes szférában, pontosabban sehol sem, mivel a tervezett összegnek csupán alig 10 százalékát tudta összekalapozni két hónap alatt. A határidő lejárt, újság - ahogy azt előre sejteni lehetett - nem lesz. 
Vágólapra másolva!

Óriási bukással zárult a Dudás Gergely, az Index volt főszerkesztője által tavaly novemberben elindított gyűjtés a Politis nevű új internetes újság elindítására. Dudás a tervezett 990 ezer euró, azaz mintegy

300 millió forint helyett csupán annak 12 százalékát, körülbelül 36 millió forintot tudott összetarhálni a két hónapon át tartó gyűjtés alatt,

de végül ehhez sem jut hozzá, mivel az eddigi támogatók visszakapják a pénzüket. A balliberális sajtó által óriási visszhanggal beharangozott gyűjtés tehát nem hozta lázba a híveket, pedig a Simicska-médián át a balliberális HVG-ig mindenhol turnézott Dudás.

Bodolai László, Simicska embere kézivezérléssel irányítja az Indexet Forrás: youtube.com

Az őrkutya

Bár Dudás korábban magát a média őrkutyájaként határozta meg, mégsem jött ki Bodolai Lászlóval, az Indexet tulajdonló alapítvány elnökével, mert rajta keresztül Simicska Lajos tulajdonos túlságosan bele akar szólni az Index tartalmába, ezért távozott a főszerkesztő.

Dudás az Index tulajdonosváltása után még vezércikkben dicsőítette a lap tulajdonosi jogait gyakorló, Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) kuratóriumi elnökét.

A szóban forgó alapítványra a korábbi tulajdonos CEMP-től az arra opciós joggal rendelkező, majd tavaly áprilisban azt lehívó Simicska-cég, a Pro-Ráta Holding Zrt. ruházta át a tulajdonosi jogokat. Az alapítványt létrehozó Bodolai-cég, a Nanga Parbat élén az a Tóth Mariann áll, aki köztudottan Simicska embere. (De ott van a cég körül Simicska unokaöccse is, mint ügyvéd.) Bodolai egyébként egy interjúban arról beszélt, hogy benne látják - egyedüliként - az Index függetlenségének a biztosítékát. Világosan kiderült, hogy mennyire is független Bodolai.

"Simicska Lajos egykori alkalmazottja csúfosan megbukott" Forrás: EchoTV

Úgy lett volna független, ahogy a többi ballib lap

Dudás egyébként a portálja pénzgyűjtése során mindig hangsúlyozta, hogy nagyon független lesz. Egy kérdésre azonban elárulta, hogy például a nem balliberális Magyar Időkből senkit sem venne fel a szerkesztőségébe. Mivel a gyűjtés megbukott, így a balliberális táborból való felvétel is elmarad. Úgy látszik, nincs szüksége az embereknek egy újabb, magát függetlennek mondó, valójában persze balliberális "oknyomozó" újságra. Simicska egykori alkalmazottja tehát megmosolyogtatóan kínosan megbukott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről