A közleményben felidézték, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság március közepén kezdte meg a húsvéti ellenőrzéseket.
Az NFM élelmiszer- és vegyipari laboratóriuma által vizsgált húszféle csokoládé mindegyike megfelelt a Magyar élelmiszerkönyv előírásainak.
A sonkák vizsgálata jellemzően a húsvéti ünnepek alatt kapható termékekre terjedt ki, a só-, víz-, fehérje- és zsírtartalmat ellenőrizték.
A húsz termékből tíznél talált problémát az NFM laboratóriuma,
a legtöbb esetben a címkén feltüntetett fehérje- és zsírtartalom-értékek nem voltak valósak, öt termékben pedig a sótartalom bizonyult magasnak.
A kalácsoknál a zsír-, cukor- és sótartalmat vizsgálták, tíz kalács közül egy akadt fenn az ellenőrzésen.
A fogyasztóvédelmi hatóság intézkedett arról, hogy
a kifogásolt termékek lekerüljenek az üzletek polcairól - közölte az NFM.