Ma is meg kell küzdeni a magyar szabadságért és függetlenségért

Vágólapra másolva!
Március 15-éhez közeledve arra emlékezünk, hogy mindig voltak olyan magyarok, akiknek az ország szabadsága és függetlensége mindennél többet ért - jelentette ki Kovács Zoltán a Kossuth téren tartott sajtótájékoztatóján. A kormányszóvivő reméli, hogy minél többen lesznek a Parlament előtt csütörtökön. Orbán Viktor, miniszterelnök a 14 órától kezdődő díszünnepségen mond beszédet.
Vágólapra másolva!

Ahogy 1848-ban, úgy ma is meg kell küzdenünk a magyar szabadságért és függetlenségért, ezért mindenkire szükség van, aki ezért képes és hajlandó bármit feláldozni - mondta Kovács Zoltán. A kormányszóvivő kiemelte, hogy mindenkit, akinek fontos a magyar szabadság, függetlenség és szuverenitás ügye, várnak március 15-én a Kossuth térre. A díszünnepség 14 órakor kezdődik, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet.

A politikus azt mondta, nagy szeretettel várnak mindenkit, aki békés és ünnepi hangulatban szeretne emlékezni 1848 hőseire. A kormányszóvivő kiemelte a Békemenet résztvevőit is, bíznak benne, hogy minél nagyobb számban csatlakoznak majd hozzájuk a Kossuth téri díszünnepségen. Kovács Zoltán aláhúzta, hogy nem szabad hagyni, hogy helyettünk mások döntsenek az ország sorsáról, ezért is fontos, hogy minél többen ünnepeljenek együtt csütörtökön a Parlament előtt.

Központi rendezvények március 15-én

A március 15-ei központi rendezvényeket szervező Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) sajtófőnöke ismertette az idei március 15-ei nemzeti ünnep részletes programjait, melyekre több ezer embert várnak:

  • 9 órakor a hagyományos zászlófelvonással kezdődnek az ünnepi programok. A nemzeti lobogót katonai tiszteletadással, Áder János államfő és Kövér László házelnök jelenlétében vonják majd fel.
  • 14 órakor kezdődik a díszünnepség Orbán Viktor miniszterelnök beszédével szintén az Országház előtt.
  • Egész nap várják a szervezők különböző rendezvényekkel az ünneplőket, családokat a budai Várban Lesz többek között vásár, táncház, lósimogató, csatabemutató, továbbá különböző játékok, kézműves foglalkozások, koncertek és színházi előadások.

Valamennyi rendezvényen ingyenes a részvétel. Az ünnepi rendezvényekkel kapcsolatos egyéb információk a marcius15.kormany.hu oldalon találhatóak meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!