Újabb leleplező videó Vona Gábor erdélyi vesszőfutásáról

Vona Gábor Székelyudvarhelyen
Vágólapra másolva!
Miután újabb és újabb, kellemetlen videók láttak napvilágot Vona Gábor erdélyi kampánykörútjáról, tanácsadócsapata tökéletesen ráérzett arra, hogy a negyedik után valamit mégiscsak reagálni kellene. Így kirakattak vele a közösségi oldalára egy olyan felvételt, amelyen Szél Bernadettet védelmezi, és a székely hallgatóságát igyekszik tudatlannak beállítani. Mivel nem teljesen értettük, hogy mi is volt ez valójában, kérdésekkel fordultunk a pártközponthoz. Válasz ezúttal sem érkezett. Nem igazán Vona napjai ezek, Bécs kapcsán is gigantikusat égett.
Vágólapra másolva!

Valóságos videóháború alakult ki az erdélyi magyarok és Vona Gábor között, ezzel az erdélyi videó, mint fogalom odakerült a magyar politikai élet örökké emlékezetes jelenségei közé. Megírtuk, hogy a Jobbik elnökét váratlanul kiküldték szavazatokat halászni Erdélybe, ahol nem várt ellenállásba, indulatokba ütközött. Ezt egy másodpercek alatt kultikussá váló videó örökítette meg, amelyen a jobbikos politikus 45 perces szellemi lincselésben részesült. Vona Gábor szenvedései nem értek véget, újabb és újabb felvételek láttak napvilágot, meglehetősen kellemetlen helyzetbe hozva az egykori radikális, de mostanában Gyurcsány Ferenc partnerként mutatkozó politikust.

A történet eléggé kezdett ráégni Vonára, szerencsére tanácsadói a negyedik kínos videó után ügyesen felismerték, hogy ideje lenne már valamit tenni.

Ennek végterméke az lett, hogy a tegnapi napon a Jobbik elnöke felrakott a közösségi oldalára egy videót. Hogy miért pont ezt kellett, azt ember legyen a talpán, aki kitalálja. Feltehetően az volt a pártvezérnek a célja, hogy székely hallgatóságát tájékozatlannak, tudatlannak állítsa be.

Ne bántsák Szél Bernadettet! Miért bántják Szél Bernadettet? De most komolyan – így indított Vona Gábor a Facebook-oldalára feltöltött videón. Aztán természetesen saját magát is belekeverte: magamról nem beszélek, hogy én mit ártottam, vagy ártottam-e valaha a székelyeknek, hogy most ezt érdemlem, de mindegy. Az értetlen pártelnök nem állt meg a leejtőn, senki nem kérdezte ugyan, de ő mégis fontosnak tartotta kiemelni:

Aztán arról érdeklődött hallgatóságánál, hogy mi a baj Szél Bernadettel. A hangulat ugyanolyan parázs volt, mint székelyföldi állomásának első helyén, Marosvásárhelyen. Érkeztek a kérdésére a válaszok:

  • Azért mert Soros Györgynek az embere.
  • Azért, mert kommunista.

És ekkor szívére tette a kezét a Jobbik első számú embere és a vita hevében azt mondta:

Ezzel vége lett a videónak.

Vona Gábor Székelyudvarhelyen brillírozott volna, ha a közönsége hagyta volna Forrás:

Ismét próbálkoztunk a Jobbik sajtóosztályánál

Mivel nem igazán láttuk át, hogy tulajdonképpen ez mi is volt, ezért kérdésekkel fordultunk a Jobbik sajtóosztályához. Ezek voltak a kérdéseink:

  1. Miért tartotta fontosnak a Jobbik elnöke kiemelni, hogy nem az LMP elnökének szószólója, amikor ezt senki nem kérdezte?
  2. Miért tartotta fontosnak a Jobbik elnöke kiemelni, hogy nem vagyunk mi kommunisták, amikor az MSZP került szóba a székely hallgatóság részéről?
  3. Hogyan értékelik a Jobbik elnökének székelyföldi látogatását?
  4. Tervez-e a Jobbik újabb kampányutat áprilisig?

Egyelőre nem érkezett válasz a pártközpontból, amint ez megtörténik, cikkünket frissítjük, vagy új cikkel jelentkezünk.

Égés égés hátán

Nem ez volt az egyetlen égése mostanában a Jobbik elnökének. Egész pontosan a tegnapi nap során a balliberális pártokat megelőzve rohant bocsánatot kérni az osztrákoktól Lázár János videója miatt Vona Gábor. A dolog pikantériája, hogy pártja 2016 januárjában még gázspray-ket osztogatott a járókelőknek, hogy meg tudják védeni magukat az illegális bevándorlókkal szemben.

A szerda esti támadás fényében pedig teljesen lejáratta és nevetségessé tette magát a Simicska Lajos által megvett pártelnök.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről