Elmondjuk, mi lesz ezután Rezesovával

előzetes letartóztatásban Budapesten Eva Varholikova-Rezesova, szlovák milliomos, botrányhős, exmodell, aki az M3-as autópályán halálos balesetet okozott ittasan, négy ember meghalt
Eva Rezesová 2012-ben okozott halálos baleset az M3-ason. 4-en haltak meg.
Vágólapra másolva!
Bár a Büntetés-végrehajtás konkrét személyekről nem adhat tájékoztatást, abból a levélből, amelyet megkeresésünkre elküldtek, egyértelműen kiderül, hogy mi fog történni ezután Eva Rezesovával, akit ma reggel feltételesen szabadon engedtek a börtönből. Röviden összefoglalva: egy pártfogóval kell majd tartania a kapcsolatot, de nem Magyarországon, így a szlovák milliomosnő hazaköltözhet.
Vágólapra másolva!

Eva Rezesovát 2014-ben jogerősen kilenc évre ítélték azért, mert részegen luxusautójával nekihajtott az előtte haladó kocsinak, amelyben négyen ültek. Mind a négyen meghaltak, hárman a helyszínen, a negyedik ember a mentőautóban, útban a kórház felé.

Fotó: Tuba Zoltán - Origo


Jogerősen kilenc évre ítélték, ebbe azonban beleszámították azt az időszakot is, amelyet előzetes letartóztatásban töltött - 2012-ben a tragédia után azonnal elfogták – illetve a büntetés kétharmadának letöltése után feltételesen szabadulhat.

Utóbbi egyben azt is jelenti, hogy

ha a következő időszakban elkövet valamit, és azért elítélik, akkor a mostani kedvezményt – vagyis a két évet, amennyivel korábban elhagyhatta a börtönt – automatikusan le kell töltenie.

Egy rabnak, aki feltételesen szabadulhat, egy úgynevezett pártfogó felügyelővel folyamatosan tartania kell a kapcsolatot. Normál esetben Magyarországon. Csakhogy Rezesova esetében ez olyan szempontból nem normál eset, hogy nem magyar állampolgár, és nem is akar Magyarországon maradni.

Erre írja azt a Büntetés-végrehajtás - szintén általánosságban, de az jól lefordítható a Rezesova-ügyre -, hogy

Lefordítva, Rezesovának is lesz majd pártfogó felügyelője, akivel tartania kell a kapcsolatot, csak nem Magyarországon, hanem Szlovákiában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!