Az Európai Néppárt elzavarta a Jobbikot

Sneider Tamás mente
Vágólapra másolva!
Az Azonnali.hu-nak adott interjújában kedden Sneider Tamás, a Jobbik elnöke meglebegtette, hogy pártja szívesen csatlakozna az Európai Néppárthoz. Ma megérkezett a válasz az EPP sajtófőnökétől: „Nem tudom, mit szívnak, de láthatóan hatásos.” Nem először hozzák lehetetlen helyzetbe magukat a Jobbikban, tömegröhögés lett az akcióból.
Vágólapra másolva!

Az Origo által is szemlézett, az Azonnali.hu-nak adott interjújában Sneider Tamás azt nyilatkozta pártjának jövőbeni, európai politikai porondon való terveiről, hogy

A Jobbik elnöke által vizionált jelekről kérdezte meg a Magyar Hírlap Pedro López de Pablót, a néppárti (EPP) képviselőcsoport sajtófőnökét, aki nem teketóriázott, és a következőket mondta:

A lap kiemeli, hogy a Jobbik EP-listáján 2014-ben bejutó képviselők jelenleg a függetlenek között foglalnak helyet az Európai Parlamentben.

A képviselőcsoport létszáma erősen megcsappant, hiszen a háromfős frakció mára egy főre csökkent: Morvai Krisztina tavaly év végén szakított a Jobbikkal, mert Vona Gáborék eltávolodtak attól az értékrendtől, ami számára fontos, Kovács Bélát pedig kémkedéssel vádolták meg, a párt végül nagy nehezen elengedte a kezét.

Bizonyára nem nyerte el a néppárt tetszését, hogy 2014 környékén a Jobbik még sokkal inkább közeledett a radikálisok felé, mint feléjük.

Az EPP sajtófőnökének elzárkózása meglehetősen kellemetlen Sneider Tamáséknak, hiszen évek óta azért tepernek, hogy a radikális, már-már szélsőjobboldali múltjukat levetkőzve a politikai paletta centrumába pozícionálják magukat. Ezt a politikát legitimálhatta volna egy európai néppárti tagság. Nem fogja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről