A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ötmilliárd forintot nyújt a kormány munkásszállók építésére, felújítására

Vágólapra másolva!
A korábbinál is kedvezőbb feltételekkel pályázhatnak helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások, valamint ezek tulajdonában álló gazdasági társaságok munkásszállók építésére, felújítására.
Vágólapra másolva!

Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára a Magyar Időknek azt mondta, a program legújabb kiírásában ötmilliárd forintra lehet pályázni, az igények benyújtására március közepéig van lehetőség.

A mobilitás elősegítését célzó kormányzati programban a települések mindössze húszszázalékos önerővel alakíthatnak ki megfelelő szállásokat.

– mondta a lapnak Bodó.

A programot 2017 májusa óta harmadik alkalommal írták ki, a feltételek most tovább egyszerűsödtek.

Az államtitkár azt is mondta,

a kormány célja, hogy a munkaerő mobilitását ezúton is elősegítse, növelve ezzel a lakhatási lehetőségeket a munkaerőhiánnyal sújtott térségekben.

Bodó Sándor a módosítások közül kiemelte, a korábbi 40 százalék helyett már csak 20 százalék önerőre van szükség a támogatás igénylőinek, a fennmaradó összeget az állam finanszírozza, illetve továbbra is 100 százalékos előleg adható. Kiszélesítette a kormány a jogosultak körét is.

Míg korábban csak helyi önkormányzat és önkormányzati társulás vehetett részt a programban, addig most már az ezek 100 százalékos tulajdonában lévő gazdasági társaságok számára is.

Jelentős könnyítés, hogy a hatósági szerződés megkötését követően a korábbi három helyett négy hónap áll rendelkezésre a beruházás megkezdésére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!