A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Soros-Sargentini jelentés: Brüsszel folytatja a támadást Magyarország ellen

Sargentini Soros
Vágólapra másolva!
Mára mindenki előtt világossá vált, hogy az EU-ban az egyik legélesebb konfliktus a bevándorláspárti és a bevándorlásellenes erők közötti politikai vita, ráadásul ennek a frontvonalában Magyarország áll – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője annak kapcsán, hogy az Általános Ügyek Tanácsa hétfőn tartott meghallgatást a Soros-Sargentini jelentésről. Az Alapjogokért Központ szerint teljesen jogellenes a tanácsi ülés, amely mellett egy meghallgatást is fognak tartani. Ezen az Európai Parlament jelentéstevője, Judith Sargentini is kifejti a parlament álláspontját.
Vágólapra másolva!

Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő szerint Brüsszel bevándorláspárti politikusai folytatják a Magyarország, a magyar polgárok elleni támadást, erről szól az Általános Ügyek Tanácsának hétfői meghallgatása is, amely újabb nyomásgyakorlás Magyarországra. Az EP-képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy

Világos döntés

Ahogy az egész Magyarország elleni támadás, úgy a hétfői tanácsi meghallgatás is a jövő évi EP-választási kampány része Brüsszel bevándorláspárti politikusai oldaláról – értékelt Deutsch Tamás.
Hozzátette: mára mindenki előtt világossá vált, hogy az EU-ban az egyik legélesebb konfliktus a bevándorláspárti és a bevándorlásellenes erők közötti politikai vita, ráadásul ennek a frontvonalában Magyarország áll.

Magyarország az elmúlt három évben világos és egyértelmű, sikeres és eredményes lépéseket tudott tenni az Európa felé irányuló tömeges, népvándorlásszerű illegális bevándorlóáradat megállításában.

továbbá a tavaszi országgyűlési választáson arról, hogy Magyarország nem kíván bevándorlóország lenni – mondta.

Magyarország továbbra is elutasítja a Soros-Sargentini jelentést Forrás: Origo

Nem változik az álláspont

Ezek a demokratikus döntések váltják ki a Magyarország ellen irányuló nyomásgyakorló lépéseket, ezek között a Sargentini-jelentést „az összes hazugságával, tévedésével, valótlanságával, politikai rágalmával” – mondta Deutsch Tamás.

– jelentette ki.

Határozott, világos és egyértelmű nemet mondunk a már az unió területén lévő illegális bevándorlók áttelepítésére, bármilyen kötelező kvóta szerinti elosztásukra. Nemet mondunk a határőrizet jogának elvételére, a Soros-hálózat bevándorlást támogató tevékenységére, az ENSZ migrációs csomagjára, és nemet mondunk az uniós pénzekkel feltöltött anonim migránskártyákra is – mondta.

Deutsch Tamás szerint a Magyarországgal, a magyar polgárokkal szembeni, változatlan intenzitású nyomásgyakorlás még inkább aláhúzza a jövő májusi EP-választások jelentőségét.

A választás jó lehetőséget teremt arra, hogy megtörjék a bevándorláspárti többség erejét, és olyan EP jöjjön létre, amely tükrözi az európai polgárok többségének az álláspontját – közölte.

„Magyarország nem akar bevándorlóország lenni” Forrás: AFP/Hanna Sonia

Jogellenes eljárás

Az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója szerint jogellenes az Európai Unió Magyarországgal szembeni eljárása. Kovács István elmondta: ebben a szakaszban az Európai Tanácsnak kellene eljárnia. Ennek ellenére teljesen jogellenesen a tanácsi ülés mellett egy meghallgatást is fognak tartani, amelyen az Európai Parlament (EP) jelentéstevője, Judith Sargentini is kifejti a parlament álláspontját.

Hozzátette: a jog szerint az Európai Parlament szerepe véget ért volna azzal, hogy elfogadták a jelentést.

Kovács István kiemelte: a meghallgatáson nem konkrétan a Soros-Sargentini jelentés van napirenden, az a hetedik cikkely szerinti eljárásról szól. Most viszont amellett, hogy lesz egy tanácsi ülés, ahol megvitatják Magyarország helyzetét, lesz egy nem hivatalos ülés is.

Gulyás: Az EP saját hatáskörére sincs tekintettel

A magyar kormány továbbra is érvénytelennek tartja a Sargentini-jelentésről szóló európai parlamenti döntést, de ettől függetlenül részt vesz az Általános Ügyek Tanácsában a hetedik cikkely szerint indult eljárás megvitatásában, és teljes körű tájékoztatást igyekszik adni minden tagállam számára – közölte korábban Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely kijelentette: Magyarországgal szemben egy politikai döntés következtében politikai eljárás folyik, még akkor is, ha ezt jogállami köntösbe akarják öltöztetni. Megerősítette, hogy

Úgy vélte: az egész Európai Unió számára rendkívül káros, ha politikai vádak jogállami köntösben jelennek meg, és különösen káros, ha az Európai Parlament (EP) nincs tekintettel a saját hatáskörére akkor, amikor a tagállami döntéshozatalt kritizálja. Szerinte a Sargentini-jelentésben nem csupán valótlan állítások, és az Európai Bizottság által régen lezárt ügyek szerepelnek vádként, hanem olyan ügyekben is állást foglal az EP jelentése, amelyek nem tartoznak az unió hatáskörébe.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!