A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Semmiféle értékalapú összefogás nincs az ellenzéken belül

Tüntetés az MTVA-székháznál, 2018.12.17.
Budapest, 2018. december 17. Szél Bernadett független képviselő beszél, mellette Szabó Tímea, a Párbeszéd parlamenti frakcióvezetője (b), mögötte Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezetője és Hadházy Ákos (takarásban) független országgyűlési képviselő (b-j) az MTVA-székház előtti kormányellenes tüntetésen 2018. december 17-én. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
A Nézőpont Intézet elemzője, Tóth Erik az M1 aktuális csatorna vendége volt pénteken, ahol arról beszélt, hogy kizárólag „hatalomtechnikai dimenzióban” értelmezhető az EP-választásra kilátásba helyezett ellenzéki összefogás. Az összeborulás mögött semmiféle közös értékrendet nem lehet felfedezni. 
Vágólapra másolva!

Az elemző elmondta, hogy értékalapú összefogás nincs az ellenzéken belül, hiszen jelenlegi egyetlen céljuk az, hogy a májusi EP-választásokon több mandátumot szerezzenek a Fidesz és a KDNP pártszövetségénél.

Semmiféle közös értékrend nem tartja össze az ellenzéket, csak a hatalom utáni vágy Forrás: MTI/Mohai Balázs

Az intézet legfrissebb kutatására hivatkozva azt mondta, a szavazói lemorzsolódás miatt az ellenzéki pártok közös lista esetén kevesebb mandátumot szereznének, mintha külön indulnának.

A felmérések alapján a baloldali szavazók egyharmada, illetve a Jobbik szimpatizánsainak 20 százaléka nem szavazna egy teljes körű ellenzéki összefogásra.

Tóth Erik úgy véli, a szavazói visszakozás elsődleges oka, hogy az ellenzéki összefogásba olyan politikusok is bekerültek, mint Gyurcsány Ferenc, akinek társadalmi elutasítottsága kiemelkedően magas, 73 százalékos.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!