Nézze meg, hogyan élesztik újra a próbababát a szegedi orvosképzésben!

Vágólapra másolva!
Nagy csata van az egyetemek között a hallgatókért. A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) új ösztöndíjakkal, új karokkal és új fejlesztésekkel száll be a hallgatókért vívott háborúba. Ez utóbbiak egyike a Skill Labornak elnevezett műtőegység és mentőautó, ahol az orvostanhallgatók valós körülmények között gyakorolhatják a műtéteket, és egy speciálisan kialakított mentőautóban az életmentést. Megmutatjuk önöknek!
Vágólapra másolva!

Teljes, több mint háromszáz szakból álló képzési kínálatát, illetve a kormányzati és uniós forrásokból megvalósuló fejlesztéseket is bemutatta nemrégiben a nyílt napján a Szegedi Tudományegyetem.

– fogalmazott a programot megnyitó köszöntőjében Prof. Dr. Rovó László, az SZTE rektora.

A kor kihívásaira rugalmasan reagál az SZTE.

Például

az új szoftverorientált villamosmérnök szakra 50, a gyakorlatorientált üzemmérnök-informatikus képzésre akár 100 gólyát is fogad 2019 szeptemberétől az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Informatikai Intézet.

A duális formájú mérnök, informatikus és agrárképzés mellett az országban egyetlenként az SZTE ETSZK kínálja a szociális munka szakon e tanulási formát.

Az SZTE a távoktatási lehetőségeket is bővíti, folyamatosan korszerűsíti a képzései módszertanát.

A legtöbb uniós fejlesztési forrás a Szegedi Tudományegyetemre érkezett

A legtöbb uniós pályázati forrást az SZTE nyerte a hazai felsőoktatási intézmények közül:

– jelentette be Dr. Fendler Judit.

Az SZTE kancellárja több uniós projektre, például az Egészségtudományi Képzési Tömb, illetve az SZTE Fogorvostudományi Kar elhelyezésének tervére, a Skill Laborra, a mentőautó-szimulátorra és a középiskolások idegennyelv-tanulását segítő programra is felhívta a figyelmet.

Mentőautó-szimulátor az SZTE képzésében

Orvosi készségfejlesztő központ a Szegedi Tudományegyetemen

A jövő orvosai modern műtőkben gyakorolhatnak arra, hogy a diplomaszerzés után valódi műtéteket kell elvégezniük.

Az alábbi videófelvételen az látható, ahogyan

orvostanhallgatók egy erre a célra fölnevelt, elaltatott malacot a legkülönbözőbb endoszkópos beavatkozásokkal vizsgálnak.

A brit Quacquarelli Symonds (QS) nemzetközi felsőoktatási listáján

a legjobb magyar egyetemként rangsorolt Szegedi Tudományegyetem kiemelt célja a tehetséggondozás.

A felvételizők számára 2018-ban elindított SZTE START Tehetséggondozó Programban 50-100 ezer forint ösztöndíjat nyerhetnek azok a 12. évfolyamos középiskolás diákok, akik első helyen jelentkeznek a szegedi egyetem valamely képzésére, és oda felvételt is nyernek.

A SZTE célja a nemzetközileg is versenyképes kutatás művelése.

Ezt segíti – többek között – az Új Nemzeti Kiválóság Program, amely a kutatói és alkotói kiválóságot minden tudomány- és művészeti területen figyelembe veszi.

Az ÚNKP ösztöndíját 2018-ban a szegedi egyetem polgárai közül az előző évinél több, összesen 228 tehetséges hallgató, doktorandusz és ifjú oktató nyerte el.

Ez a közel 385 millió forint támogatás javította az intézmény kutatási feltételeit.

A szegedi egyetemről és Szegedről, a városközpontban elhelyezkedő egyetemi campusról Magyarósi Csaba még 2018. szeptember közepén, a legszebb vénasszonyi nyárban forgatott lenyűgöző kisfilmet, ezt is érdemes megnézni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről