Megint sírt a bíróságon a Szentendrei úti gázoló

Zokogásban tört ki a Szentendrei úti gázoló a bíróságon, O. Áron
Vágólapra másolva!
Tavaly nyáron is elsírta magát O. Áron, amikor az egyik áldozata, D. Bálint édesanyja megszólalt. Ezúttal a szülők nem beszéltek, a férfi mégis rosszul lett. A bíróság április 4-én hozhat jogerős ítéletet.
Vágólapra másolva!

Nem a megszokott módon kezdődött a Szentendrei úti gázoló mai tárgyalása. Amikor a bíró arra kérte a 31 éves vádlottat, hogy igazolja magát, ő nem találta a személyijét. Végül az ügyvédjei igazolták a férfi személyazonosságát. Ez már a másodfokú tárgyalás.

O. Áront első fokon a halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt, 7 és fél évre ítélték júniusban, ami után a férfi enyhítésért fellebbezett.

Fékezés nélkül csapódott bele a pirosnál álló autóba

2017 márciusában O. Áron az ismerőseivel pókerezett, ahonnan részegen indult haza a Mercedesével.

Nagyjából 170 km/órával hajtott, amikor nem vett észre egy piros lámpát a Szentendrei úton, és hátulról belecsapódott a lámpánál várakozó BMW-be.

A két fiúnak esélye sem volt Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Az autóban ülő Janza Richárd junior világbajnok kajakos és Bálint nevű barátja szörnyethalt.

Részeg, vagy nem részeg?

A védelem stratégiája a következő. O. Áron ügyvédei azt szeretnék elérni, hogy a vétkes sofőr akkori állapotát, magyarul a részegségét ne vegyék figyelembe, csak a baleset okozása miatt ítéljék el, amit azzal indokoltak, hogy a vérvételnél nem tartották be a szabályokat, és

nem lehet megállapítani, hogy részeg volt-e a férfi a baleset pillanatában.

Mire az ügyész azzal érvelt, hogy az út négysávos, O. Áron mégsem kerülte ki a kajakos kocsiját, és hatalmas sebességgel hajtott. Szerinte ez igazolja, hogy

nem volt vezetésre alkalmas állapotban,

nem fogta fel, milyen sebességgel halad, mi van előtte, és baleset lehet belőle, ha nem fékez, nem kerüli ki a kocsit.

Zokogott a Szentendrei úti gázoló a bíróságon 2018 júniusában Forrás: Blikk.hu

Ez pedig arra utal, hogy valamilyen módosult tudatállapotban, például részegen ült a volánnál, ugyanakkor korábban az is felmerült, hogy a férfi esetleg drogozott.

– írja a Blikk.

Terápiára jár a zokogó O. Áron

Ma megtudhattuk, hogy O. Áron az első ítélet után dolgozni kezdett, minimálbért kap egy parkolóházban, emellett terápiára jár. Az is kiderült, hogy az eltelt idő alatt egyszer megszegte a lakhelyelhagyási tilalmat, amikor Szentendréig utazott a HÉV-vel. Ezt azzal magyarázta, hogy elaludt.

A férfi ebben a pillanatban rosszul lett, majd kis szünet után folytatódott a tárgyalás.

O. Áron egyébként ma is sírt, akárcsak júniusban, amikor egyik áldozatának, Bálintnak az édesanyja megszólalt a tárgyaláson. A szülők ma nem beszéltek.

A bíróság várhatóan április 4-én hozhat az ügyben jogerős ítéletet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!