Nagyban gondolkodtak, eurómilliókat csaltak ki külföldi nagyvállalatokból

A következő éjszakát már a fogdán tölti
Vágólapra másolva!
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csalás és pénzmosás gyanúja miatt folytat nyomozást egy magyar bűnözői csoport hét tagja ellen. A szervezetten működő csoport tagjai hosszabb időn keresztül olyan pénzek eltüntetésében vettek részt, amelyet külföldi nagyvállalatoktól – valamely vezető tisztségviselő nevében – elektronikusan benyújtott hamis megbízásokkal szereztek meg.
Vágólapra másolva!

Az elkövetők több külföldi – francia és belga – cégtől összesen 3,7 millió eurót szereztek meg. Az elcsalt összegeket többlépcsős céghálózaton keresztül – alkalmanként ciprusi off-shore gazdasági társaságok felhasználásával – ingatlanok vásárlásába fektették. A csoport vezetője Spanyolországban szerzett meg több ingatlant, valamint nagy értékű járműveket, valamennyit a bűncselekményből származó összegekből. A KR NNI rendőrei – nemzetközi együttműködés keretében – feltérképezték a bűnös pénz útját, és beazonosították a bűnözői csoport tagjait.

A nemzetközi viszonylatban működő csoport öt tagját a KR NNI nyomozói már korábban elfogták és elszámoltatták. A szervezet vezetését végző két férfit a rendőrök 2019. április 10-én fogták el, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A KR NNI Vagyon-visszaszerzési Hivatal munkatársai az akcióval egyidejűleg milliárdos értékben vettek zár alá ingatlanokat, többek között budapesti hoteleket, valamint egy szállodahajót is, amellyel a teljes kárérték megtérült.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!