A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Karácsony a rágcsálókkal a parkolási botrányáról szeretné elterelni a figyelmet

KARÁCSONY Gergely; PUZSÉR Róbert
Budapest, 2019. március 13. Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje a Puzsér Róberttel, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölttel, a Válasz Online által szervezett beszélgetésen a budapesti Centrál kávéházban 2019. március 13-án. Mindkét jelölt hajlandó visszalépni a másik javára, ha veszít a nyárra tervezett előválasztáson. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A főváros vezetése hétfőn reagált arra, hogy Karácsony Gergely szerint egyre több rágcsáló él a fővárosban. Álláspontjuk szerint a a téma napirendre vételével a XIV. kerületi polgármester a zuglói parkolási botrányáról akarja elterelni a közvélemény figyelmét, "kommunikációja hatásvadászattá terebélyesedett."
Vágólapra másolva!

Vannak furcsa dolgok az életben: a zuglói parkolási botrány nyilvánosságra kerülésével szinte percre pontosan egyidőben Karácsony Gergely a budapesti rágcsálóhelyzetet vette elő. Miután kiderült, hogy az általa vezetett városrész vezetése új parkolási rendszere milliárdos veszteséget termelt, hirtelen új, mint kiderült, álprobléma ütötte fel a fejét a fővárosban. A főváros erre kénytelen volt reagálni.

A főváros szerint figyelemelterelésbe kezdett Karácsony

"Egyre zavarosabb és védhetetlenebb a Karácsony Gergely polgármester Úr által nagy nyilvánosság előtt „sötét alkunak" nevezett, majd mégis általa szentesített (ellenzéki többségű) zuglói parkolási skandalum, akárcsak Zugló gazdálkodása." - olvasható Tarlós István, főpolgármester által jegyzett, szerdai közleményben. A főváros álláspontja szerint a "rágcsáló üggyel" Karácsony csupán a számára meglehetősen kellemetlen ügyről szeretné a közvélemény figyelmét. "Az ezek homályba terelését célzó, riogató, „rágcsálóügyre" történő tematizálási kísérlet kommunikációja hatásvadászattá terebélyesedett." - írják a közleményben. A főváros három fontos mozzanatot emelt ki:

  • Karácsony tagja volt annak a bizottságnak, amely kiválaszotta a patkányirtást végző céget, az erről való szavazáskor nem szavazott a bizottsági döntés ellen.
  • Karácsony nem szavazta meg a rágcsálóirtással kapcsolatos többletirtás költségét.
  • Karácsony miatt késedelmet szenvedett a többletirtás.

Mindezek tudatában minimum visszás, hogy Karácsony Gergely a rágcsálókkal példálózik, hiszen több esetben is döntési helyzetben volt a kérdés kapcsán.

Ezzel egyidejűleg a politikai síkra erőltetett, elhallgatásokkal, túlzó félremagyarázásokkal vegyített vitát a magam részéről lezártnak tekintem - áll a Tarlós István főpolgármester által jegyzett közleményben. A Fővárosi Önkormányzat ugyanakkor azt ígéri: megvédi Budapest lakosságát az állítólagos, nem létező inváziótól.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!