Sok beszéd, teljes érdektelenség az ellenzéki majálisokon

Vágólapra másolva!
Teljes érdektelenségbe fulladt az ellenzéki pártok idei majálisa: csak lézengtek az érdeklődők a rendezvényeken. Feljegyezni annyit lehet, hogy Gyurcsányné megint hevesen támadta a határkerítést, és megint az Európai Egyesült Államokat reklámozta, a Mi Hazánk Mozgalom megmozdulásán többen voltak, mint a Jobbikén, valamint az MSZP és a Párbeszéd megszokott nagyszínpadából egy kispódium lett.
Vágólapra másolva!

A Munkáspárt kezdte a sort

Az idei május elsején a Munkáspárt, az MSZP-Párbeszéd, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, a Mi Hazánk Mozgalom és a Momentum igyekezett megmutatni magát, inkább kevesebb sikerrel, mint többel. Az LMP-nek még központi programja sem volt, Facebook-oldaluk tanúsága szerint Pécsre szerveztek egy mini majálist. A Munkáspárt kezdett a legkorábban, reggel háromnegyed kilenckor már a Kodály köröndön gyülekeztek. A Városligetben aztán Thürmer Gyula pártelnök a Jobbiknak és az MSZP-nek is odaszúrva azt mondta, hogy nem baloldali, aki a Jobbikkal szövetkezik, nem baloldali, aki patkánynak nevezi azt, aki nem rá szavaz, aki nem meri kiírni, hogy hazaszeretet, és csak az van a plakátján, hogy haza, szeretet, Európa.

A Mi Hazánk Mozgalom majálisán többen voltak, mint a Jobbikén

A Munkáspártnál - a létszámokat nézve mondhatjuk: egyelőre - valamivel nagyobb ellenzéki pártok kicsivel később ébredtek: az MSZP-Párbeszéd, a Jobbik, a Mi Hazánk Mozgalom és a DK is tíz órára várta támogatóit. Érdekes, hogy a Jobbik és a pártszakadással létrejött Mi Hazánk Mozgalom is a Hajógyári-szigetre szervezte a rendezvényét, pár száz méterre egymástól. Ennél is érdekesebb, hogy

a Mi Hazánk Mozgalom majálisán többen voltak, mint a Jobbikén, ahol csak lézengtek az emberek.

Ennek egyik oka, hogy a Jobbiknál korábban rendszeresen fellépő nemzeti zenekarok, mint a Romantikus Erőszak vagy a Hungarica egyike sem vállalt szereplést a párt rendezvényén, átpártoltak a Mi Hazánk Mozgalomhoz.

A Jobbik majálisán először a világ hetedik legantiszemitább embereként számon tartott Gyöngyösi Márton elnökhelyettes beszélgetett Puzsér Róberttel. A legemlékezetesebb pillanat az volt, amikor Gyöngyösi megpróbálta rávenni Puzsért arra, hogy a Kétfarkú Kutyapárt helyett szavazzon a Jobbikra, nem sok sikerrel. Bár a Jobbik hivatalos Facebook-oldalán sokáig nem közöltek képeket arról, mennyien vettek részt a párt rendezvényén (nyilván nem véletlenül), Brenner Koloman parlamenti képviselő jóvoltából lehetett egy kis ízelítőt kapni a létszámot illetően. Ahogy a képek mutatják, közel sem rohamozták meg a Hajógyári-szigetet az érdeklődők.

Az MSZP nagyszínpadából kispódium lett

A Jobbikéval és a Mi Hazánk Mozgaloméval egy időben kezdődött az MSZP és a Párbeszéd összevont, szokásos városligeti majálisa.

Már az előjelek is szánalmasak voltak, hiszen az elmúlt években megszokott nagyszínpad helyett egy kispódium fogadta az érkezőket,

a folytatásban pedig alig pár százan hallgatták Karácsony Gergelyt, a Párbeszéd elnökét és Tóth Bertalant, a szocialisták vezetőjét. Nyilván nem növelte az érdeklődést az esemény iránt, hogy sorozatosak a botrányok a két párt körül: Zugló alkalmatlan polgármesterének neve összefonódott a súlyos parkolási botránnyal, az MSZP pedig Bangóné Borbély Ildikó patkányozása elől menekül, kevés sikerrel.

Nagyszínpadból kispódium lett az MSZP idei május elsejei majálisán Forrás: Facebook

Gyurcsányné felmondta a kötelezőt, és támadta a kerítést

A Demokratikus Koalíció fő szónoka Gyurcsányné volt. Ismert, amióta Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke feleségét rakta meg pártja EP-listavezetőjének, minden alkalmat kihasznál arra, hogy az Európai Egyesült Államokat ünnepelje. Ez alól a mai nap sem volt kivétel, annyiban azonban tartogatott meglepetéseket a DK-s majális, hogy a munka ünnepére való tekintettel munkásbőrbe bújt a milliárdos Gyurcsányné. Beszéde során előszeretettel használta a munkás és a dolgozó szavakat, ami azért meglehetősen ironikus egy milliárdos cégvezér szájából. Ezután rátért a kötelező feladatra: az Európai Egyesült Államok reklámozására, és a magyar kormány által felállított határzár támadására. Még az is kicsúszott a száján, hogy a "kerítésnél nem áll meg a klímaváltozás". Vagyis rátalált az ötszázalékos pártok kedvenc témájára, a klímaváltozásra. Ebből az is kiderült, hogy

Gyurcsányné, a DK EP-listavezetője nem tartja fontosnak a magyar határon felépített kerítést.

A DK rendezvénye (a szokásokhoz híven) az EU himnuszával, az Örömódával indult, úgy tűnik, végérvényesen ez váltotta fel az Internacionálét Gyurcsányék rendezvényein.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről