Fegyveres bankrablókat fogtak Szegeden - videó

Vágólapra másolva!
A szlovák hatóságok jelzése alapján két fegyveres szerb férfit fogtak el a Terrorelhárítási Központ és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai Szegeden. A szerbek ellen lőfegyverrel visszaélés, egyedi azonosító jellel visszaélés és közokirat-hamisítás miatt indult eljárás.
Vágólapra másolva!

Egy hete értesítették a szlovákok a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központot arról, hogy egy nemzetközi körözésben szereplő autót keresnek, amely Magyarországon lehet. Azt mondták,

az autót több, Szlovákiában elkövetett bankrablásért körözött bűnöző használja.

A magyar rendőrök június 4-én, vagyis kedden este vették észre, hogy az autó Szeged egyik utcájában parkol. Azonnal nyomozni kezdtek, és kiderítették, hogy két utasa sincs messze, egy közeli panzióban tartózkodnak.

Forrás: Police.hu

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Terrorelhárítási Központ munkatársai azonnal lecsaptak a fegyveresekre, és még panzióban elfogták a két férfit, akiknél házkutatást is tartottak.

Két fegyvert, lőszerekkel, és több mint 25 ezer eurót foglaltak le tőlük.

Emellett azt is megállapították a rendőrök, hogy a magukat horvátnak kiadó férfiak, valójában szerbek és az autójuk eredeti rendszámát is lecserélték már. A két férfit a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

Lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés, egyedi azonosító jellel visszaélés és közokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás.

A rendőrök indítványozták, hogy az ügyészek kezdeményezzék a letartóztatásukat. A külföldi bankrablásokkal kapcsolatban a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nemzetközi együttműködés mellett folytatja az eljárást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről