Férgeknek nevezte helyi ellenfeleit az ellenzék közös esztergomi jelöltje

Cserép János
Cserép János
Vágólapra másolva!
A korábbi momentumos Cserép János mögé állt be az esztergomi ellenzék, a politikusnak pedig sikerült is bemutatkoznia: tetvekhez és parazitákhoz hasonlította a kormánypártok helyi képviselőit – írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Az ellenzéki pártok Esztergomban felsorakoztak egyetlen közös jelölt, Cserép János mögött, a politikust az MSZP, a Jobbik, az LMP, a DK, a Párbeszéd, a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom is támogatásáról biztosította.

A Magyar Nemzet beszámolója szerint az ellenzék új jelöltje négygyerekes esztergomi családapa, eredetileg rendszer- és szoftverfejlesztő mérnök, akit az esztergomi lakosok a 2006-ban létrehozott Szeretgom portál alapítójaként ismerhettek meg. Cserép János a Momentum helyi szervezetének volt az elnöke, de a tavalyi országgyűlési választások előtt kilépett a pártból, mert nem értett egyet különutas politikájával.

Független jelöltként indult el ezután a voksoláson, ahol 1,49 százalékos eredményt sikerült elérnie.

Cserép János Forrás: Facebook

Ezt követően – mint honlapján olvasható – bekerült egy „jó csapatba", akikkel együtt járták az országot, hogy vidéki kulcsemberekkel, polgármesterekkel, országgyűlési képviselőkkel és megyei közgyűlések ellenzéki tagjaival találkozzanak és egyeztessenek. Cserép megfogalmazása szerint ez a kör mára Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalmának környezetében helyezkedik el.

Ugyanakkor az esztergomi polgármesterségre törő politikus egy, a honlapján vasárnap közzétett blogbejegyzésben férgekről és tetvekről ír a helyi politikai szereplők kapcsán.

– fogalmazott.

Az ellenzéki politikusok között egyébként nem újdonság az ilyenfajta megnyilvánulás. Nemrég Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum főpolgármester-jelöltje nevezte a Facebookon droidoknak Orbán Viktor szavazóit.

– írta a Momentum reménysége.

Korábban az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó tett egyenlőségjelet a patkányok és a Fideszre voksolók közé. Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa pedig képződménynek titulálta Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal elnökét.

Közben már a Fidesz is jelöltet állított Esztergomban. Hernádi Ádámot, a város turizmusáért felelős miniszteri biztost indítják a kormánypártok Cserép János ellenében. A városban 2014 óta a kormánypárti Romanek Etelka a polgármester.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről