A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Megköszönte a magyar kormány segítségét a nigériai Sokoto megyéspüspöke

ORBÁN Viktor
Budapest, 2019. május 14. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b), Dacholom Datiri, egy nigériai református egyház, a Church of Christ in Nations lelkészi elnöke (szemben) és Matthew Hassan Kukah, a nigériai Sokoto megyéspüspöke (j) megbeszélést folytat a Karmelita kolostorban 2019. május 14-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs
Vágólapra másolva!
Életfontosságú mentőkötélnek nevezte Orbán Viktornak írt köszönőlevelében a nigériai Sokoto megyéspüspöke azt az 1 millió eurós támogatást, amit Magyarország biztosított a Hungary Helps Program keretében az afrikai egyházmegyének; egyben kifejezte meggyőződését, hogy a magyar segítség hozzájárul a nehéz helyzetben lévő emberek hazájukban maradásához a kivándorlás helyett - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.
Vágólapra másolva!

A magyar kormány június elején határozott a nigériai keresztény és más üldözött kisebbségekhez tartozó családok támogatásáról, ezen közösségek helyben maradásának elősegítéséről.

Orbán Viktor miniszterelnök, Dacholom Datiri, egy nigériai református egyház, a Church of Christ in Nations lelkészi elnöke (szemben) és Matthew Hassan Kukah, a nigériai Sokoto megyéspüspöke (j) megbeszélést folytat a Karmelita kolostorban május 14-én Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

"Meggyőződésem, hogy ezek az oktatási, egészségügyi és közpolitikai projektek megvalósulásuk esetén segítenek visszaadni népünk bizalmát, és megerősítik az emberek hitét abban, hogy hazájukban élve hozzájárulhatnak szülőföldjük fejlődéséhez - írta Matthew Hassan Kukah, aki májusban személyesen is tárgyalt Orbán Viktorral Budapesten, a Karmelita kolostorban.

Levelében a nigériai püspök kitért arra, hogy a nigériai Sokoto egyházmegyében tartott katolikus miséken

egész júliusban megemlékeznek Magyarországról és a magyar miniszterelnökről,

sőt hazánk nemzeti ünnepét, március 15-ikét liturgiai naptárukba is felveszik - tájékoztatott Havasi Bertalan. "Imádkozunk, hogy az Úr áldásai sose hagyják el Önöket" - zárta levelét Matthew Hassan Kukah.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!