Puzsér: Karácsony és Gyurcsány személye bármilyen együttműködést ellehetetlenít

KARÁCSONY Gergely; PUZSÉR Róbert
Budapest, 2019. március 13. Puzsér Róbert, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölt a Karácsony Gergellyel, a Párbeszéd társelnökével, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltjével, a Válasz Online által szervezett beszélgetésen a budapesti Centrál kávéházban 2019. március 13-án. Mindkét jelölt hajlandó visszalépni a másik javára, ha veszít a nyárra tervezett előválasztáson. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Újabb posztban fogalmazott meglehetősen élesen a balliberális ellenzék egyes szereplőiről az előválasztásból kiszállt Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt. Úgy látja, Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc bármilyen együttműködést ellehetetlenít, szerinte a tisztességnek már a szikrája sincs a baloldal politikusaiban. 
Vágólapra másolva!

Javában tart a balliberális előválasztás, amelyet Puzsér Róbert hetek óta kívülről szemlél, mivel a májusi európai parlamenti választást követően jelezte, kilép a folyamatból. Mint ismert, a humoristát korábban a Jobbik és az LMP is támogatta, és úgy volt, hogy a két párttal a háta mögött részt vesz a válogatón, csakhogy a voksoláson az ökopárt és az antiszemita párt látványosan megroppant, ami átírta Budapest-politikájukat. Ez végül szakításhoz vezetett a két párt és Puzsér között, utóbbit azonban ez egy pillanatig sem zavarta meg abban, hogy elmondja a véleményét a castingnak csúfolt folyamatról. Kedd reggel közzétett posztjában élesen bírálta Karácsony Gergelyt, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltjét, és Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció elnökét, szerinte személyük ellehetetlenít bármiféle együttműködést, és megbízhatatlanok.

- fogalmazott Puzsér az általa erőltetett online szavazással kapcsolatban. Kifogásolta, hogy a Mérce úgy állította volna be, hogy az ezzel kapcsolatos követelései maradéktalanul megvalósultak volna. Úgy látja, hogy a tisztességnek már a szikrája sincs sem a baloldal politikusaiban, sem a hozzájuk lojális sajtóban. "A tisztességnek már a szikrája sincs sem a baloldal politikusaiban, sem a hozzájuk lojális sajtóban" - vonta le a következtetést, majd sorolta a kérdéseket:

  • Miként kell azt az előválasztást komoly képpel demokratikus, online szavazásnak nevezni, amiről a budapestiek felét kizárják, a másik felüknek meg lesz egy hetük regisztrálni, aztán pár nappal később majd szavazhatnak is?
  • Az offline-szavazóktól miért nem követeli meg a DK és az MSZP, hogy pár nappal előbb regisztráljanak?
  • Talán mert töredékük se tenné meg?

A felvetéseket követően megvádolta a DK és az MSZP politikusait, hogy a "kifogástalanul működő elektronikus rendszert" nem engedték üzembe helyezni. Puzsér arról is írt, úgy érzi, versenyhátrányban van az ellenzékkel szemben: több eszközük, pénzük és médiafelületük van, mint nekik. Ugyanakkor szerinte abban az előnyben vannak, hogy nincsenek farkaséhes politikus-kádereik és vállalkozó maffiájuk. "Mi ráérünk akár öt év múlva, akár tíz év múlva is győzni – a programunk kész" - zárta gondolatait a humorista, aki némi önkritikát fogalmazott meg a politikai centrum építésével kapcsolatban. "Az EP-választás eredménye és a Momentum elé vetett szocialista koncok ezt az ambíciómat szilánkosra törték" - fejtette ki.

Puzsér Róbert, miután a napokban kiszállt az előválasztási folyamatból, leszögezte, el kíván indulni a főpolgármester-választáson. Egyedül akkor fontolja meg visszalépését, ha a momentumos Kerpel-Fronius Gábor lesz a balliberális oldal közös jelöltje Tarlóssal szemben, és akkor is csak bizonyos feltételek teljesülése esetén. A szocialista közeli Publicus Intézet tegnap közzétett mérése szerint 4-6 százalékos a humorista támogatottsága a fővárosban.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!