Vasárnap megdőlt az országos esőrekord

ARANY János, időjárás, eső, Nagykanizsa
Nagykanizsa, 2019. június 23. Autó Nagykanizsán, a felhőszakadás után vízzel elárasztott Arany János és a Május 1. utca kereszteződésében 2019. június 23-án. MTI/Varga György
Vágólapra másolva!
Rekordmennyiségű csapadék hullott vasárnap, több helyen villámárvizek is kialakultak.
Vágólapra másolva!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint vasárnap is számos helyen pattantak ki felhőszakadással kísért zivatarok az országban. Nagyobb számban az Északi-középhegység területén fordultak elő intenzívebb zivatarok, amelyek ott több faluban, s az ország más pontjain is villámárvizet okoztak.

Mostanáig a június 23-i országos napi csapadékrekord 115,4 milliméter volt, amelyet 1982-ben Hajdúböszörményben regisztráltak.

Most ennél is több eső esett, így

új csapadékrekord született a Heves megyei Terpesen,

ahol 154,9 milliméter csapadék hullott.

Autó Nagykanizsán, a felhőszakadás után vízzel elárasztott Arany János és a Május 1. utca kereszteződésében 2019. június 23-án. MTI/Varga György Forrás: MTI/Varga György

Vas, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megye kivételével jelenleg is az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben zivatarveszély miatt.

Felhőszakadás-veszély miatt már csak Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van érvényben ugyancsak elsőfokú figyelmeztetés.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről