Így kutatnak az áldozatok után a keresőkutyák a Dunán – videó

Vágólapra másolva!
Több mint egy héttel ezelőtt két hajó ütközött össze a Dunán. A Viking nevű szállodahajó átgázolt a Hableány sétahajón, ami nagyjából 7 másodperc alatt elsüllyedt. A fedélzetén összesen 35 ember volt, 33 dél-koreai turista és az idegenvezetőjük, valamint a magyar kapitány és a matróz. Jelenleg még hét embert keresnek a hatóságok, minden lehetséges eszközt bevetnek. Olyan keresőkutyákat is használnak, amelyek a víz alatt lévő holttestet is megtalálják.
Vágólapra másolva!

A múlt hét szerdán történt hajóbaleset áldozatainak megtalálásához önkéntes egységeket is bevontak, akik különlegesen kiképzett kutyákkal dolgoznak.

Ezek a kutyák a víz alatt is képesek megtalálni a holttestet.

Pénteken Dunaújváros térségében a Duna mindkét partján húsz kilométer hosszan kutatták át a vízfelszínt három mentőcsónakkal és három kutyával.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

A keresésben a szolnoki Életjel Mentőcsoport és a Miskolci Speciális Felderítő- és Mentőcsoport kutyái mellett a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat, a Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentőegyesület tagjai, valamint dél-koreai szakemberek is részt vesz. Emellett a Magyar Honvédség helikoptere és a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság egységei is kutatnak a térségben.

Binda Nikoletta, a Spider mentőcsoport kutyavezetője a helyszínen az Origo riporterének elmondta, hogy

legalább két kutyával dolgoznak egyszerre a csónakban, hogy tudjanak pihenni. Lassan haladnak a vízen, hogy a kutya rendesen tudjon szagolni.

– mondja Binda Nikoletta.

A múlt heti tragédiát hét ember élte túl, eddig 20 holttestet sikerült azonosítani a hatóságoknak, és még 8 embert keresnek.

Szombat délután Érdnél találtak egy újabb holttestet, annak az azonosítása még folyamatban van, ha beigazolódik, hogy ő is a hajóbalesetben halt meg, akkor ő lesz a huszonegyedik áldozat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!