A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Varga Mihály: A 2020-as költségvetés a családok támogatásának költségvetése

Vágólapra másolva!
A 2020-as költségvetés a családok támogatásának költségvetése, amelynek fókuszában a családvédelmi akcióterv végrehajtása áll - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a parlamentben kedden, mielőtt Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének átnyújtotta a törvény tervezetét. A büdzsé négy fő pillérének nevezte a családok támogatásának növelését, a gazdaságvédelmi akciótervet, a tovább csökkenekő adókat és a tovább bővülő biztonsági kiadásokat.
Vágólapra másolva!

Jövőre csaknem 224 milliárd forinttal emelkedik a családok támogatása, a gazdaságvédelmi akcióterv pedig mintegy 500 milliárd forintos segítséget jelent a gazdaság szereplőinek, miközben tovább csökkenek az adók és tovább nőnek a biztonsági kiadások - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter kedden a parlamentben, mielőtt Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének átnyújtotta a törvény tervezetét.

Hozzátette, a kiszámíthatóságot és a tervezhetőséget szolgálja, hogy ez az ötödik év, amikor tavasszal nyújtják be a költségvetést, így mindenki fél évvel korábban ismerheti meg a következő évi kormányzati terveket.

Az elmúlt évek kedvező fiskális és reálgazdasági folyamatainak köszönhetően a 2020-as költségvetési törvényjavaslatban a kormány 4 százalékos gazdasági növekedéssel, 1 százalékos GDP-arányos költségvetési hiánnyal, a GDP-arányos államadósság további csökkenésével - év végére 66,7 százalékra -, valamint 2,8 százalékos inflációval számol.

A kormány az állam működését tekintve - hasonlóan az idei és az előző évhez - 2020-ban is nullszaldós költségvetést készített - hangsúlyozta a pénzügyminiszter.

A költségvetés benyújtására rövidesen bővebben visszatérünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!