Hamis rendszámú Ferrarit akart eladni egy fegyveres bűnbanda Magyarországon

Ferrari, nem vitték vissza
Vágólapra másolva!
A budapesi rendőrségnek egy olyan bűnbandát sikerült lekapcsolnia, amely arra szakosodott, hogy külföldről szerzett autókat, hajókat és különböző járműveket szereztek meg illegálisan, majd hamis iratok felhasználásával nagyrészt Magyarországon akarták eladni őket. Az egyik bűnözőnél éleslőszereket is találtak. 
Vágólapra másolva!

A budapesti nyomozók befejezték annak a nőnek és két férfinak az ügyét, akik egy motort, 7 tehergépjárművet, 19 autót és 2 hajót szereztek meg jogosulatlanul több mint 237 millió forint értékben - írja a police.hu.

A bűnbanda célja az volt, hogy

a különböző járműveket hamis papírokkal adják el.

A főleg Spanyolországból hozott járművek között egy piros Ferrari is volt, ezt még 2017. január 1-jén találták meg a rendőrök egy újbudai teremgarázsban.

Pár nappal később a nyomozók elfogták a garázshely bérlőjét a 40 éves érdi H. Andrást, akinél a házkutatás során

20 darab 9 milliméteres éleslőszert találtak.

A rendőrök a férfit lőszerrel való visszaélés és más bűncselekmény miatt is gyanúsítottként hallgatták ki.

Forrás: police.hu

A 42 éves budapesti L. András és társai közel két éven keresztül, 2015 áprilisa és 2017 márciusa között folytatták tevékenységüket.

A hamis papírokkal nagyrészt Magyarországon akarták értékesíteni a járműveket. L. András és 45 éves élettársa, F-né T. Noémi saját, illetve álnéven bérelt az autókat spanyolországi autókölcsönzőkből, majd azokat nem vitték vissza.

A nyomozók ezzel összefüggésben elfogták a 44 éves érdi B. Zsoltot, aki az autókra a hamis rendszámokat adta.

A rendőrség L. András és élettársa ellen elfogatóparancsot adott ki, amely alapján 2017 márciusában elfogták a férfit, majd 2017 decemberében F-né T. Noémi feladta magát. A rendőrök L. Andrást és társait orgazdaság és más bűncselekmények miatt is gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozók később országszete több telephelyet kutattak át, ahol

a többi, illegálisan Magyarországra hozott járművet is megtalálták, vagyis 1 motort, 7 tehergépjárművet, 19 autót és 2 hajót.

A banda több mint 237 millió forintos kárt okozott, amely a járművek lefoglalásával megtérült.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!