Bérgyilkossal verette agyon a saját kutyáját egy dencsházi nő

Vágólapra másolva!
Krumplival, étellel és alkohollal fizetett egy dencsházi nő egy férfinak azért, hogy az megölje a kutyáját. Az amúgy barátságos Léna kutyát baltával verték agyon, és még élt, amikor elásták. A rendőrség állatkínzás miatt nyomoz az ügyben.
Vágólapra másolva!

Bérgyilkost fogadott egy dencsházi nő, hogy a megölesse a kutyáját - írja a Bors. A lap szerint az asszony krumplival, kenyérrel, hússal és alkohollal fizetett egy korlátozott értelmi képességű férfinek, aki egy baltával verte agyon az állatot.

Agyonverte a kutyát, majd beült a kocsmába inni

A lapnak egy helyi állatvédő, Nagy Mónika azt mondta, hogy a kocsmárosnő már korábban is szörnyen bánt a Léna névre hallgató, amúgy barátságos kutyával. Az állatnak már el is kezdtek új, szerető gazdit keresni. Egy asszony jelentkezett is, hogy örömmel elvinné Lénát, megkereste a tulajdonost telefonon, aki viszont folyamatosan hárított.

A nő úgy döntött, inkább megszabadul a kutyától.

Ehhez felbérelt egy helyi, korlátozott értelmi képességű férfit, aki a helyiek szerint a kocsmárosnő gyerekeinek szeme láttára, egy baltával verte agyon az állatot.

– Először egy baltával agyonverte a kutyát az ólban, elásta az udvaron, majd véres ruhában bement a kocsmába, és inni kezdett – mondta a lapnak Nagy Mónika.

Állatkínzás miatt nyomoznak

A kegyetlen eset után a Szurkolók az Állatkínzás Ellen nevű állatvédő csoport is levonult a baranyai településre, a kocsmárosnő azonban rendőrt hívott rájuk.

– Bevittek bennünket, majd mi is feljelentést tettünk – mondta a Borsnak Kapun Richárd. A csoport vezetője szerint

így ha ezért nem kap az illető büntetést, akkor az az állatvédelem megcsúfolása lesz.

A baranyai rendőrök állatkínzás miatt nyomoznak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!