Egyedülálló iskola nyílt Miskolcon, újabb világcégek települhetnek a városba

Vágólapra másolva!
Újabb fontos lépés Miskolc fejlődésében, hogy szeptembertől 40 diákkal megkezdi működését az Avalon International School – mondta Alakszai Zoltán, a város jegyzője, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje az intézmény pénteki megnyitóján. Szólt arról is, hogy a megnyíló nemzetközi iskola új távlatokat nyit a város fejlődésében. Az Avalon International School a régióban élőknek is alternatív oktatási lehetőség, hiszen az intézmény elsődleges célja a helyi értékek megtartása, a város tőkevonzó képességének és a régió versenyképességének javítása. Pénteken Miskolc London, Párizs és New York után csatlakozott azon világvárosokhoz, amelyek ilyen iskolával büszkélkedhetnek.
Vágólapra másolva!

– mondta Alakszai Zoltán, a város jegyzője az Avalon International School pénteki megnyitóján. A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje azt mondta, hogy a fejlesztések révén mára Miskolc minden lakosának megvan a lehetősége arra, hogy a lehető legjobb oktatáshoz jusson.

Alakszai Zoltán: A most megnyíló Avalon International School egy újabb fontos lépés Miskolc fejlődésében Forrás: Polyák Attila/Origo

– tette hozzá. Alakszai Zoltán szólt arról is, hogy bíznak benne, hogy az Avalon megnyitásával újabb világcégek választják majd Miskolcot. A város továbbra is befektetőbarát szemlélettel bír, aminek a legjobb példája a most nyíló iskola is, amely egyébként új távlatokat nyit a város életében.

A pénteki ünnepség az egész régió számára egy óriási előrelépés - minderről már Tóth Róbert, az Avalon Center Kft. ügyvezetője beszélt.

- mondta.

Nagy előrelépés az egész régió számára Forrás: Polyák Attila/Origo

Sokat fejlődött a gazdaság

Miskolcon az elmúlt években jelentősen fejlődött a gazdaság, sok új befektető érkezett, és ezen cégeknek a munkavállalói itt telepedtek le – mondta Alakszai Zoltán az Origónak. A város jegyzője, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje szerint ezeknek a cégvezetőknek is a legfontosabb a családjuk, és akkor érzik jól magukat Miskolcon, ha megfelelő körülményeket tudnak biztosítani a számukra a nevelés és az oktatás területén. Alakszai szerint az iskola esetében egy egészséges arány alakult ki az ott tanulók között.

Alakszai Zoltán arról is beszélt, hogy Miskolc nagyon jelentős oktatási infrastruktúrával bír. Az Avalon színesíti a palettát és új szemléletet hoz be, és reális alapot nyújt a diákok számára, hogy sikeresek legyenek a nemzetközi színtéren is – tette hozzá. Nagy dolog, hogy ilyen rövid idő alatt megvalósult ez a beruházás, és a jövőben minden miskolci számára biztosítani akarjuk, hogy minden lehetőség a rendelkezésükre álljon, hogy a városban maradjanak.

Alakszai Zoltán: Sokat fejlődött Miskolc gazdasága Forrás: Polályák Attila/Origo

Angol minta

Az Avalon International School lehetőséget teremt a régióban élő gyermekek és családok számára, hogy egy másfajta oktatási rendszerben tanulhatnak – mondta Oláh Tünde iskolaigazgató az Origónak. Másrészt az itt lévő és a jövőben betelepülő nagyvállalatok külföldi vezetőinek gyerekei számára tudnak oktatást biztosítani. Az AIS a projekt és az élményalapú oktatásra helyezi a hangsúlyt, a csapatmunkára építkeznek.

Oláh Tünde elmondta, hogy az oktatás reggel kilenctől háromig tart. Három óra után egyórás egyéb foglalkozás van, amit a diákok maguk választhatnak meg. Az értékelési rendszerünket a pozitív visszacsatolásra építjük. Az idei tanévben 40 diák kezd, az osztályok 12-15 főből állnak majd – mondta az intézmény vezetője.

Oláh Tünde: Egyedülálló képzést nyújt a régióban az Avalon International School Forrás: Polyák Attila/Origo

Oláh Tünde arról is beszélt, hogy a diákok között vegyesen vannak magyarok és külföldiek. Arra is van példa, hogy Nagy-Britanniából hazatért magyar család gyermeke kezdi majd meg a tanulmányait itt. Azok, akik elvégzik az itteni képzést, teljes mértékben képesek később mind a magyar, mind más országok oktatási rendszerében folytatni az útjukat.

Így néz ki az Avalon

Az Avalon International School új színfolt és nemzetközi szinten is vonzó intézmény Miskolc nevelési és oktatási palettáján, amely új, modern és inspiratív környezetben várja a gyerekeket. Az óvoda és az iskola épülete, illetve felszerelése is tükrözi az iskola által képviselt értékeket, amely megfelel a 21. század módszertani, esztétikai és technikai elvárásainak.

Az építkezés márciusban kezdődött, maga az épület közel 5000 négyzetméter alapterületű. A környezetvédelem fontos szempont volt a tervezésekor, ennek eredményeképpen 50 kWatt teljesítményű napelem gondoskodik a megfelelő energiaellátásról.

Az intézmény saját főzőkonyhával rendelkezik, nagy hangsúlyt fektetve az egészséges és változatos étkezés biztosítására.

Az óvodai részleg külön egységet képez két csoportszobájával, kinti tantermével, tornaszobájával, fejlesztő termével, valamint a folyosón található játszószigetével.

Forrás: Polyák Attila/Origo

A diákok kilenc tanteremben, illetve speciális szaktermekben – többek között zeneterem, zeneszobák, számítástechnika terem, fejlesztő tanterem – tanulhatnak. Az iskola rendelkezik továbbá természettudományi laborral, hang- és világítástechnikával felszerelt színházteremmel, valamint speciális képzőművészeti asztalokból álló képzőművészeti teremmel, az udvaron pedig külső tantermeket és tanulószigeteket alakítottak ki.

A diákok számos sportágat kipróbálhatnak, erre nyújt lehetőséget a szabályos kosárlabdapálya méretű tornaterem és a gumibevonatos burkolattal ellátott, szabadtéri, szabályos méretű kézilabdapálya.

Hatalmas játszótér található az udvaron, továbbá a gyerekek kertészkedés közben közelebbről is megismerkedhetnek a természettel, miközben a magaságyásokba virágokat vagy zöldségeket ültetnek.

Mind a tantermekben, mind az óvodai csoportszobákban okostábla található, az elsős diákok pedig tabletet kapnak a tanulás és a tanítás elősegítése érdekében.

Forrás: Polyák Attila/Origo

Az oktatást tekintve a magánintézmény az óvodában a National Day Nurseries Association (NDNA) nevelési programja, míg az általános iskolában a Cambridge Assessment International Education pedagógiai programja alapján működik.

Mind az óvodában, mind az iskolában brit anyanyelvi, valamint angolul kiválóan beszélő magyar pedagógusokkal indul az első tanév.

Forrás: Polyák Attila/Origo

A most átadott nemzetközi iskolával rendelkező régió vonzerejét tovább növelik a kulturális programok és a sportolási, kikapcsolódási lehetőségek. Minél több vállalat választja beruházási célpontjának az adott várost, annál nagyobb igény lesz ezekre a programokra, szolgáltatásokra – de egyben nagyobb anyagi fedezet is a helyi adóknak és vállalati támogatásoknak köszönhetően.

A cégcsoportnak nem ez az első beruházásösztönző lépése a régióban.

A 2015-ben megnyitott Avalon Park ötcsillagos szálloda és étterem mellett elkészültek és engedélyezésre várnak az „A" kategóriás irodaház, az Avalon Business Center tervei is. E hármas egység már valóban vonzó az idetelepülő cégek munkatársai számára, hiszen európai munkakörnyezet és kikapcsolódási lehetőségek mellett gyermekeik nemzetközi színvonalú oktatása is biztosított.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről