Kósa Lajos: Már most megbukott az ellenzék stratégiája

Közös ellenzéki 2019 március 15 összellenzéki átvonulás a Kossuth térre
Vágólapra másolva!
Megbukott az ellenzék egy az egy elleni stratégiája, mert a tízezernél több lakosú 169 település közül csak 31-ben sikerült ezt a felállást megvalósítaniuk - nyilatkozta Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke hétfőn az M1 aktuális csatornának.
Vágólapra másolva!

A fideszes politikus felelevenítette, az ellenzék célja az volt, hogy az összes ilyen településen közös polgármesterjelöltet állítson. "Csakhogy 53 helyen van egyáltalán bármilyen ellenzéki együttműködés, ami kevesebb, mint 30 százalék" - ismertette Kósa Lajos, aki szerint ezzel szemben a kormánypártok elérték célkitűzésüket.

"Az ország négyötödében lehet fideszes polgármesterre szavazni,

9,8 millióból ugyanis 7,8 millióan olyan településen laknak, ahol indul fideszes polgármesterjelölt az önkormányzati választásokon" - emelte ki, hozzátéve, a Fidesz-KDNP célja, hogy építkezzen. "Tegyük jobbá falvainkat, városainkat, otthonunkat!" - ismertette a jobboldali pártszövetség kampányüzenetét a politikus, aki szerint ezt csak összefogással lehet elérni.

Kósa Lajos, a Fidesz-KDNP pártszövetség kampányfőnöke szerint megbukott az ellenzék egy az egy elleni stratégiája Fotó: Polyák Attila - Origo

Kósa Lajos a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kitért arra is, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjei közül a miskolci Alakszai Zoltán után Tarlós István adta le másodikként a szükséges támogató aláírásokat, és a héten várhatóan mind az 1200 polgármesterjelöltjük és a több mint 6700 önkormányzati képviselőjelöltjük le fogja adni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!