Novák Katalin: Harmadik alkalommal rendeznek Budapesten demográfiai csúcsot

NOVÁK Katalin; KARDOSNÉ GYURKÓ Katalin; VINCZE Ottó
Budapest, 2019. szeptember 2. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár (b2), Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke (b) és Vincze Ottó egykori válogatott labdarúgó (b3) a 3. Budapesti Demográfiai Csúcsról tartott sajtótájékoztatón a Várkert Bazárban 2019. szeptember 2-án. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Harmadik alkalommal rendeznek Budapesten demográfiai csúcsot. Csütörtökön és pénteken politikusok, tudósok, egyházi képviselők és közszereplők tartanak előadásokat és cserélnek tapasztalatot a demográfiai kihívásokról – jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára közölte, a Várkert Bazárban rendezik meg – a 2015-ös és 2017-es találkozó folytatásaként – a III. Budapesti Demográfiai Csúcsot, amelyre minden kontinensről érkeznek előadók.

A rendezvény célja napirenden tartani korunk egyik legnagyobb kihívását, a demográfiai kérdést, mert a jövőt az határozza meg, kik fognak Európában élni, lesz-e keresztény Európa, a magyarok számára pedig ez különösen fontos kérdés, mert

a magyarok sorsa itt, Európa szívében elválaszthatatlan Európa sorsától

– fogalmazott az államtitkár.

Vannak ugyan részei a Földnek, ahol túlnépesedésről beszélnek, de a fejlett világban csökken a születésszám, "üresek a bölcsők", mintha az emberek lemondanának a jövőről. Magyarország azonban nem kerülgeti a demográfiai kérdést, hanem szeretné orvosolni a problémát, ezért 2010 óta folyamatosan napirenden tartja a témát, és szeretne rá megoldást találni – emelte ki Novák Katalin.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár (b2), Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke (b) és Vincze Ottó egykori válogatott labdarúgó (b3) a 3. Budapesti Demográfiai Csúcsról tartott sajtótájékoztatón a Várkert Bazárban 2019. szeptember 2-án. MTI/Soós Lajos Forrás: MTI/Soós Lajos

Azt hangoztatta, hogy Magyarország válasza nem a tömeges bevándorlás támogatása, hanem a magyar családok segítése erős családpolitikával. Úgy látják, hogy a magyar modell működik, és megosztásra érdemes,

Kitért arra is, hogy a csúcstalálkozót élőben lehet követni a bdselsoacsalad.hu oldalon, illetve a csalad.hu portál is percről percre tudósít a rendezvényről.

Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke arról beszélt, hogy a demográfiai csúcs lehetőséget ad a tanulásra, az érdekvédelemre és az értékfelmutatásra. Megmutathatják, hogy családban élni jó, valamint bemutathatják a jól működő magyar családpolitikai modellt.

A csúcstalálkozóra érkeznek ismert és elismert közszereplők is, köztük Vincze Ottó egykori válogatott labdarúgó és felesége, Görbicz Anita kézilabdázó. A sajtótájékoztatón Vincze Ottó azt mondta, nagyon fontos ilyen kezdeményezések mellé állni, mert a magyaroknak Európa szívében komoly múltja van, és a hitük is megvan ahhoz, hogy a jövőt tovább építsék.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről