Fahasábbal agyonverte az asszonyt, aztán elment a fürdőbe

Vágólapra másolva!
Brutálisan elbánt idős élettársával egy mezőnyárádi nyugdíjas. A pár sokat veszekedett, a gyilkosság előtt is vitatkoztak, ettől lett dühös a férfi. Egy fahasábbal verte agyon az asszonyt, akit magára hagyott. Ezt követően elutazott a mezőkövesdi gyógyfürdőbe pihenni. 
Vágólapra másolva!

Az idős férfi 29 éve élt élettársi kapcsolatban egy nővel mezőnyárádi családi házukban. 2016-tól kapcsolatuk megromlott, minden nap veszekedtek egymással, ami odáig fajult, hogy kölcsönösen bántották is egymást. A veszekedések során az asszony rendszeresen a férfi gyerekeit és unokáit szidta trágár szavakkal, emiatt a férfi családja már nem is látogatta őket.

2018 januárjának második felében, egy reggel, a férfi a postára és gyógyfürdőbe készült, amikor ismét összevesztek egymással. Ezúttal a férfi nagyon dühös lett, hogy lenyugodjon, elment a postára. Mikor hazatért, az asszony folytatta a veszekedést, folyamatosan szidta, miközben a ház udvarán lévő fáskamrába indult tüzelőért.

A férfi követte a nőt. Amikor az azt kiabálta neki, hogy „Üssön meg a guta az unokáddal együtt!", a férfi kikapott egy fahasábot a tűzifarakásból és

egyszer nagyon erősen, majd még háromszor ennél gyengébben fejen vágta az asszonyt.

Áldozata az ütésektől először a falnak vágódott, majd megtántorodva elesett, és a fejét beütötte egy vasfelnibe.

Az orvosszakértő szerint az asszony "az átlagost meghaladó testi és lelki gyötrelmet szenvedett el, különös tekintettel arra is, hogy a halál az esetet követő 4-8 óra múlva állt be, a bekövetkezett koponyacsonttörés eredményeként" - olvasható az Ügyészség oldalán.

A vádlott azt látta, hogy a nő nem mutat életjelet, ettől megrémült, a fahasábot bedobta a fáskamrába, a sértett fejéből kifolyt vért pedig egy seprűvel próbálta eltakarítani, de eredménytelenül.

A férfi a támadás után elindult otthonról, Mezőkövesdre ment gyógyfürdőbe, aztán Szihalomra utazott a gyerekeihez.

Az esti órákban ért haza, ahol megnézte a holttestet, majd átment az utcában lakó ismerőséhez, és közölte vele, hogy az élettársa meghalt. A szomszéd hívta a rendőröket.

Az ügyészség

különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt

bűnügyi felügyelet alatt álló vádlottal szemben börtönbüntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről