A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Ezek a kérdések, amik elől menekül Karácsony Gergely

KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2019. szeptember 30. Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt (b) érkezik a több város ellenzéki polgármesterjelöltjével közösen, a helyi önkormányzatok napja alkalmából tartott sajtótájékoztatóra Budapesten, a Villányi úti Konferenciaközpontban 2019. szeptember 30-án. Karácsony Gergely kijelentette, hogy az október 13-i választás arról is szól, hogy lesz-e még egyáltalán önkormányzatiság, önkormányzati politika. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Összegyűjtöttük, hogy az elmúlt napokban milyen kérdésekre nem válaszolt a sajtó elől a legtöbbször menekülő Karácsony Gergely az őszödi beszédével kapcsolatban. Továbbra sincs válasz például arra, hogy miért változott meg a véleménye a szövetségeseiről pár nap alatt, és vajon miért ásnák el őt Zuglóban? 
Vágólapra másolva!

Egy héttel ezelőtt szivárgott ki a balliberális sajtóhoz Karácsony Gergely őszödi beszéde. Azóta gyakorlatilag összevissza beszélnek a teljesen alkalmatlan politikusok, ezért most összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, amikre továbbra sincsen válasz.

1. Miért szidja Karácsony a szövetségeseit a felvételen, és később miért tagadja ezt?

Többször is megpróbáltuk megkérdezni a balliberális főpolgármester-jelölttől, hogy ha a felvételen ilyen negatív véleménnyel van a szövetségeseiről, akkor azt miért nem vállalja a nyilvánosság előtt is? Ebben az ügyben teljes mellébeszéléssel találkoztunk, mivel Karácsony mindig arra hivatkozik, hogy ezek összevágott részek voltak, és a szövegkörnyezetből ki vannak ragadva. Természetesen a lényegi dolgokra, miszerint

a hanganyagon szövetséges politikusokat sértegetett, és arra, hogy a burjánzó, zuglói korrupció miatt különösen alkalmatlan és erkölcstelen politikus képét mutatta a nyilvánosságnak, továbbra sem reagált érdemben.

2. A belső vizsgálat indításának a kérdése

Karácsony többször is határozottan kijelentette, hogy nem lesz semmilyen belső vizsgálat a Párbeszédben a kiszivárgott hanganyag miatt.

Mindez azért is furcsa, mivel a rendelkezésre álló információk szerint az anyag valahonnan a párt környékéről került ki.

Még az MSZP is indított egy belső vizsgálatot Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde kapcsán, míg a Párbeszéd már nem engedi meg magának azt a „luxust”, hogy legalább egy szimbolikus vizsgálattal megnyugtassák a híveiket. Mindez pedig arra utalhat, hogy van miért aggódnia a pártnak, ha egy ilyen vizsgálatot komolyan lefolytatnának.

Karácsony Gergely továbbra sem válaszol több fontos és érdemi kérdésre Forrás: MTI/Mónus Márton

3. Karácsony Gergely és Tóth Csaba kapcsolata

Hogy mennyire összevissza beszél Karácsony, az is mutatja,

hogy a hangfelvételen a szocialista Tóth Csabát, mint a családját fenyegető bűnözőt írta le, majd pedig egy közös képet tett közzé, ahol ölelkeznek, és állítása szerint barátok. Vajon mikor hazudott?

A hangfelvételen vagy a kép készítésekor? Ráadásul az is közismert dolog, hogy a 2014-19 közötti időszakban a zuglói szocialista frakció többször is azzal fenyegetőzött, ha Karácsony nem elégíti ki a korlátlan étvágyukat, akkor feloszlatják a testületet. Mindezek fényében jogos a kérdés, hogy most akkor mi is a valóság Karácsony és Tóth kapcsolatában?

4. Miért szidta Karácsony Gy. Németh Erzsébetet és Tüttő Katát?

Azt is régóta szeretnénk megtudni a teljesen alkalmatlan jelölttől, hogy a kiszivárgott felvételen miért állított olyanokat, hogy „az a veszély nem fenyeget, hogy a XVII. kerületben (a gyurcsányista) Gy. Németh Erzsébet megnyeri a választást”, vagy pedig olyat, hogy

Karácsony mindezt annyival próbálta elintézni, hogy azóta megváltozott a véleménye a szereplőkről. Mindez a magyarázat azért is sántít, mivel a kiszivárgott felvétel minden bizonnyal augusztusban vagy szeptemberben készülhetett, és ezekben a hónapokban az érintettek semmilyen olyan lépést nem tettek, amivel lényegesen emelték volna a népszerűségüket.

Kínosan magyarázkodik, és mellébeszél Forrás: MTI/Mónus Márton

5. Vajon kire, mire vonatkozhatott az elásás?

mondta el a kiszivárgott felvételen Karácsony. Több újságíró is szerette volna megtudni a balliberális jelölttől, hogy ebben az esetben mire is gondolhatott. Mint arról az Origo is többször beszámolt, Sápi Attila, egykori zuglói MSZP-s képviselő még 2016 elején tűnt el. Azóta sem lehet róla semmit sem tudni. Többen úgy vélik, hogy Karácsony erre az esetre utalhatott, de erre sem érkezett eddig válasz. Karácsony az egyenes válaszok helyett általában az alábbi videón látható bárgyú jelenetekkel próbál terelni.

6. Kinek az érdekében áll az egész beszéd kiszivárogtatása?

Karácsony nem meglepő módon a beszéd kiszivárogtatását valamilyen módon a kormányra próbálja fogni. Többször is kérdezték, hogy mindezt mire is alapozza, de konkrétumokat itt sem tudott mondani. Az egész ügyben a legérdekesebb, hogy a hangfelvétel megjelenése óta Gyurcsány Ferenc és köre mélyen hallgat. A bukott miniszterelnök egyszer sem állt ki nyíltan a politikus mellett. Mindez pedig alátámaszthatja azt a feltételezést, hogy erős a gyanú, hogy Karácsony háttérbe szorítása, bukásának az előkészítése állhat a háttérben.

Az időzítés, a beszélgetésrészletek tartalma és a hír megjelenésének helye mind arra felé mutat, hogy az ellenzék elengedte a főpolgármester-választást, és a zuglói polgármesterből akarnak bűnbakot csinálni, mint aki egyedüli felelőse a budapesti ellenzék várható nagy vereségéért.

Bár bizonyítást nem nyert, sokan Karácsony régi riválisát, Gyurcsány Ferencet képzelik a háttérbe.

Mint ismert, a Demokratikus Koalíció elnöke korántsem ápol jó viszonyt a baloldal - papíron - közös főpolgármester-jelöltjével, az előválasztási versengéskor például azt mondta róla, hogy elment mögüle a támogatás. Egyébként Bayer Zsolt publicista a show-műsorában, a Hír TV-ben azt valószínűsítette, hogy Gyurcsány áll a háttérben.

6+1 Miért menekült el többször Karácsony a kérdések elől, ha nincs itt semmilyen takargatnivaló?

Karácsony Gergely az elmúlt napokban, hol válaszolt, hol nem az újságírói felvetésekre. Ha a kiszivárgott felvétel története és keletkezése teljesen tiszta ügy, akkor miért nem válaszolt minden esetben Karácsony.

Nem ez volt az első szivárogtatás Karácsony környezetéből

Karácsony Gergely tehát továbbra is menekül a valódi kérdések elől, és ha sikerül is feltenni őket, akkor valamilyen módon megpróbál azok elől kibújni. Mindez pedig egyértelművé teszi előttünk, hogy ez a számára nagyon kínos felvétel csakis valahonnan a környezetéből kerülhetett ki. Mindez azért sem lenne meglepő, mert minderre korábban már volt példa.

Ismert: 2017 decemberében szivárgott ki egy felvétel, amin Karácsony kendőzetlen stílusban beszélt arról, hogy megbánta a miniszterelnök-jelöltséget.

„Alapvetően az az érzésem, hogy a f...szért hagytam magam rábeszélni erre a miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem" –

fogalmazott. A hanganyag nyilvánosságra kerülése után pár nappal a Párbeszéddel akkor szövetséges Együtt elismerte, hogy a felvételt saját alelnökük, Berkecz Balázs készítette, majd tette közzé Facebook-profilján, ahonnan rövid idő után eltávolította.

Berkecz egyébként azzal magyarázta tettét, hogy csalódott a Párbeszédben és Karácsonyban, mert titokban kihátráltak az Együttel kötött szövetségből, és az MSZP-vel álltak össze.

A házon belüli szivárogtatás mostani lehetőségét erősíti továbbá, hogy a Párbeszéd több elnökségi tagja is elismerte: üléseik elvileg nyitottak az érdeklődő párttagok előtt (ezt a párt alapszabályának 8. paragrafus 1/e pontja rögzíti), így nem minden alkalommal a meghatározott szűk körben tartották ezeket a megbeszéléseket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!