Megint hazudott az Index a Fideszről - a rendőrség cáfolja az ellenzéki propagandaoldalt

Vágólapra másolva!
Azt hazudta a balliberális propagandaoldal, hogy fideszes aktivistákat értek plakátrongáláson a második kerületben. Természetesen megint kiderült, hogy egy szó sem igaz a vádaskodásból. A II. kerületi Fidesz közleményét szó szerint idézzük.
Vágólapra másolva!

Szeptember 30-án hétfőn a közösségi médiában és a médiában elterjedt, hogy néhány nappal korábban a FIDESZ-KDNP II. kerületi kampánycsapatát az ellenzék jelöltjei tetten érték választási plakátjaik megrongálása közben.

Az esetet követően a kerület ellenzéki polgármesterjelöltje annak ellenére rendőrségi feljelentést tett, hogy a helyszínre általa kihívott rendőrök jogsértésre utaló bizonyítékokat, jeleket nem találtak. A ma kézhez kapott hivatalos rendőrségi tájékoztatás megállapítása szerint „Az index.hu internetes hírportálon megjelent cikkben említett rendőri intézkedés során a helyszínen intézkedő rendőrjárőr bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetését nem tapasztalta, erre utaló körülményt a helyszínen nem észlelt.", valamint „A helyszínen lévő gépkocsikat átvizsgálva sem merült fel jogsértésre utaló körülmény, ennek megfelelően a helyszínen igazoltatás rendőri intézkedés történt, melyről csupán rendőri jelentés készült." Így most már egyértelmű, hogy a FIDESZ-KDNP II. kerületi kampánycsapata szeptember 27-én este nem rongálta meg az ellenzéki jelöltek plakátjait, aki pedig ilyet tényként állít, az hazudik.

Szeretnénk leszögezni, hogy a FIDESZ-KDNP II. kerületi jelöltjei, önkéntesei és kampánycsapata a kampány kezdetétől a végéig következetesen tartózkodnak az ellenzéki jelöltek lejáratásától és kampányeszközeik rongálásától, mert az ilyen magatartást csakúgy nem tartjuk összeegyeztethetőnek kerületünk nyugodt, az egymás iránti tiszteletet alapelvként őrző szellemiségével, mint a hazudozást és a politikai ellenfél alaptalan lejáratását.

A szeptember 26-i eset kapcsán terjedt el a médiában az a hír is, hogy a közelben parkolt a II. Kerületi Önkormányzat hivatali gépkocsija és a „polgármester sofőrje" kísérte aktivistáinkat. Az állítás annyiban felel meg a valóságnak, hogy a II. Kerületi Polgármesteri Hivatal egyik munkatársa munkaidőn kívül, önszántából valóban segített a FIDESZ-KDNP helyi kampánycsapatának. Az is igaz, hogy a szolgálati gépjárművel érkezett a helyszínre. Ebben hibázott. Dr. Láng Zsolt polgármester az ügyben fegyelmi eljárást kezdeményezett a dolgozó munkáltatójánál, a II. kerület jegyzőjénél.

A rongálást tényként közlő médiumoktól a hamis vád miatt elnézéskérést és helyreigazítást várunk el.

Ernyey László
frakcióvezető, Fidesz II. kerületi képviselőcsoportja