Ezzel a trükkel csalnak ki pénzt nyugdíjasoktól Kispesten

Vágólapra másolva!
Két idős asszonytól is megpróbált pénzt kicsalni egy öltönyös, fiatal férfi a napokban Budapesten. Azzal az ürüggyel szólította le őket, hogy felváltatnának-e neki 200 forintot, de az egyikük elküldte őt. Ezután ment oda egy másik asszonyhoz. Nála sikerrel járt. Az Origo olvasója írta meg, hogy mi történt vele.
Vágólapra másolva!

A nő azt írta, hogy Kispesten egy férfi megszólította azzal, hogy

váltson fel neki egy 200 forintost 2 darab százasra.

Mivel ő ismerte ezt a trükköt, közölte vele, hogy nagyon sajnálja, de nem tud pénzt váltani. Még aznap, délután 1 óra körül, szintén Kispesten látta, hogy egy másik nyugdíjas nőt is leszólít egy öltönyös, fiatal férfi ugyanezzel a kéréssel. Mint kiderült,

a csaló azt mondta, azért kell neki az apró, mert telefonálni szeretne egy fülkéből.

Az idős asszony készségesen segített neki.

A férfi szeme láttára elővette a pénztárcáját, majd együtt keresni kezdték az aprót.

Eközben a férfi a nő figyelmét elterelve, trükkösen kiemelte belőle a papírpénzeket, és mire az bármit is észrevett volna, a férfi már messzire menekült a zsákmánnyal.

Mivel olvasónk maga is idős, beteg asszony, nem mert közbelépni, pedig szíve szerint segített volna a bajba jutott nőn.

A meglopott asszony a sarkon vette észre, hogy a pénztárcájából hiányzik 9 ezer forint, amit elpanaszolt az eset szemtanújának, aki mondta neki, hogy sajnálja, ami történt, épp ezért, legközelebb legyen sokkal figyelmesebb és gyanakvóbb. Soha ne nyissa ki a pénztárcáját hasonló kérésre, mert ezek a jól öltözött, kedvesnek látszó emberek csalók, és ezzel a módszerrel naponta több embert is kifosztanak.

Ráadásul kifejezetten az idős, jó szándékú, hiszékeny emberekre vadásznak, különösen, ha azt látják, hogy egyedül vannak az utcán. Mire azok rájönnek, hogy átverték őket, a tolvaj már árkon-bokron túl van.

Ha valakit megkörnyékezne egy ilyen csaló, inkább küldje a bankba, vagy pénzváltóhoz. Ne számítsanak mások segítségére, mert ilyen esetben senki sem mer közbeavatkozni, mivel veszélyes is lehet. Olvasónk arra is felhívta a figyelmet, hogy karácsony közeledtével érdemes jobban résen lenni, mert ilyenkor tömegesen fordulnak elő a különféle rablással, tolvajlással, illetve átveréssel kapcsolatos esetek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről