Kövér László: Magyarország szorosabb együttműködésre törekszik Namíbiával

KÖVÉR László Budapest, 2019. október 21.
Kövér László, az Országgyűlés elnöke (b) fogadja Peter Hitjitevi Katjavivi namíbiai házelnököt az Országházban 2019. október 21-én.
MTI/Soós Lajos
Budapest, 2019. október 21. Kövér László, az Országgyűlés elnöke (b) fogadja Peter Hitjitevi Katjavivi namíbiai házelnököt az Országházban 2019. október 21-én. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Peter Hitjitevi Katjavivit, a namíbiai parlament Nemzetgyűlésének elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke hétfőn az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Magyarország az együttműködés szorosabbá tételére törekszik Namíbiával, a szubszaharai afrikai térség demokratikus változások szempontjából modellértékű államával.

Az együttműködés elsődleges célja a gazdasági-kereskedelmi kapcsolatok fejlesztése

- mondta Kövér László.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke (b) fogadja Peter Hitjitevi Katjavivi namíbiai házelnököt az Országházban 2019. október 21-én Forrás: MTI//////Soós Lajos

Az Országgyűlés elnöke azt is elmondta,

Magyarország kész a magyar innovációk és technológiai szaktudás átadására a mezőgazdaság, a vízgazdálkodás, az infrastruktúrafejlesztés, az oktatás és a tudomány területén.

A két házelnök egyetértett abban, hogy a parlamentek közti együttműködést a két hivatal és a bizottságok kapcsolatfelvételére is célszerű lenne kiterjeszteni. Emellett a nemzetközi parlamenti fórumokon - az Interparlamentáris Unióban, az Európai Tanácsban vagy az ENSZ-ben - való együttműködés lehetőségét is felvetették.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!